Liek slēgt naudas atmazgāšanas skandālā ierauto "Danske Bank" Igaunijas filiāli

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Danske Bank" izkārtne.
"Danske Bank" izkārtne. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde devusi rīkojumu slēgt naudas atmazgāšanas skandālā iesaistīto Dānijas bankas "Danske Bank" Igaunijas filiāli.

Uzraudzības iestāde norādījusi, ka filiālei jābeidz darbība Igaunijā astoņu mēnešu laikā kopš rīkojuma saņemšanas un, pārtraucot darbību, tai jāņem vērā klientu intereses.

Patlaban visi klientu līgumi ir spēkā un klienti var turpināt izmantot "Danske Bank" Igaunijas filiāles pakalpojumus. Attiecību ar klientiem reorganizācija tiks veikta pakāpeniski astoņu mēnešu laikā. Banka pilnībā atmaksās visus noguldījumus. Tomēr tā nedrīkst piespiest klientus pārtraukt kredītlīgumus vai atmaksāt aizdevumus pirms termiņa, sacīts finanšu uzraudzības iestādes paziņojumā.

Tajā teikts, ka "Danske Bank" astoņu mēnešu laikā visi aizdevumu līgumi jānodod ar to nesaistītai bankai vai citai ar to nesaistītai juridiskai personai, kurai ir atļauja darboties Igaunijā, un tā turpinās apkalpot šos kredītlīgumus. Ja "Danske Bank" šādu kredītlīgumu pārņēmēju nespēj atrast, tai jāatrod cits likumīgs veids, kā šos aizdevumus turpināt apkalpot, lai klientu intereses tiktu adekvāti aizsargātas.

2018.gada beigās "Danske Bank" Igaunijas filiālei bija 14 700 noguldītāju un 12 300 kredītņēmēju.

Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde norāda, ka lēmumu par "Danske Bank" Igaunijas filiāles slēgšanu pieņēmusi pēc tam, kad izanalizējusi ziņojumu, ko "Danske Bank" publiskoja par iekšējo izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu Igaunijas filiālē, kā arī informāciju, ko saņēmusi no Igaunijas finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta.

2014.gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus.

Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015.gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli atmazgātas miljardiem eiro vērtas summas.

"Danske Bank" ir filiāles arī Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu