Rihards Lomažs: Iesim uz visu banku, vairs jau nav ko zaudēt

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlase Rīgā gatavojas ļoti svarīgajām 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Spāniju un Melnkalni, kurās izšķirsies komandas liktenis par iekļūšanu Pasaules kausā. Rihards Lomažs neslēpj, ka viss būs atkarīgs no pašu rādītā snieguma. 

"Treniņš bija labs, pavadījām to jautrā noskaņojumā," TVNET sacīja Lomažs. "Īpaši jau beigu daļa, kurā bijām kopā ar bērniem. Izgājām cauri arī kombinācijām, sadarbībām. Izdarījām to, kas mums bija vajadzīgs. Principā atsvaidzinājām vecās kombinācijas un izmēģinājām dažas jaunas."

Piektdien Arņa Vecvagara vadītā Latvijas nacionālā komanda savā laukumā uzņems I grupas līderi Spāniju, kura jau nodrošinājusi dalību Pasaules kausa izcīņā. Paredzams, ka "Arēnā Rīga" brīvu vietu nebūs vai būs maz. 

"Spānija komentārus neprasa, vienalga kādā sastāvā tā atbrauks," norādīja Lomažs. Pirmā apļa spēlē Madridē uzvaru ar 85:82 sīvā cīņā izcīnīja Spānijas komanda. "Nezinu pat, ar ko salīdzināt gaidāmo spēli pret Melnkalni. Divi nopietni mači. Cīnīsimies, būsim ļoti motivēti. Iesim uz visu banku, vairs jau nav ko zaudēt."

Ar Melnkalni Latvijas valstsvienība spēkiem mērosies pirmdien Podgoricā. 

Ja Latvija uzvarēs Spāniju, pret Melnkalni tai ceļazīmes iegūšanai uz Pasaules kausu Ķīnā derēs uzvara ar jebkādu pārsvaru. Savukārt, ja latvieši piekāpsies spāņiem, bet Melnkalne uzvarēs Ukrainu, Latvijai pirmdien būs nepieciešama uzvara ar vismaz 10 punktu pārsvaru.

 

Pirmā apļa spēlē "Arēnā Rīga" Latvija cieta zaudējumu Melnkalnei ar 75:84. Novembrī teicamu maču viesu rindās aizvadīja Bojans Dubļevičs, kurš ikdienā pārstāv ULEB Eirolīgas komandu "Valencia". Viņš izcēlās ar gūtiem 22 punktiem un būšot ierindā arī cikla noslēdzošajā cīņā ar Latviju. 

"Jā, Spānijai no sportiskā viedokļa neko nevajag. Dažreiz tas var nākt par sliktu, jo atbrauks ar brīvām rokām un tā ir iespējams labāk nospēlēt. Mēs uz to [ka Spānijai šī spēle turnīra tabulā neko neietekmē] noteikti nevaram paļauties. Viss būs atkarīgs tikai no mums pašiem," uzsvēra Lomažs. 

22 gadus vecais Lomažs Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā piedalījies septiņās spēlēs, kurās vidēji guvis 6,6 punktus, savācis 2,9 atlēkušās bumbas zem groziem un izpildījis 2,3 rezultatīvas piespēles partneriem. 

"Melnkalnes komandā Dubļevičs jau Rīgā pierādīja, ka viņš ir augstas klases spēlētājs," teica Lomažs. "Viņš būs faktors un jau visu sezonu rāda ļoti labu sniegumu, tā ka gatavosimies nopietni. Taču tagad primārais ir spēle ar Spāniju. Mums abas spēles ir jāuzvar, un tas ir mūsu vienīgais mērķis."

2019. Pasaules kausa izcīņa risināsies astoņās pilsētās Ķīnā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu