LBS: Timma, Strēlnieks un Bertāns spēles dienā ieradīsies Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jānis Timma, Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns piektdien ieradīsies Rīgā, līdz ar to gaidāms, ka viņi varēs palīdzēt Latvijas valstsvienībai 22. februārī Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Spānijas izlasi, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS). 

Latvijas basketbola izlase piektdien "Arēnā Rīga" spēkosies ar Spānijas valstsvienību, bet 25. februārī izbraukumā paredzēts duelis ar Melnkalnes basketbolistiem.

Kā otrdien preses konferencē norādīja LBS pārstāvji, piektdien "Arēnā Rīga" tribīnes būšot pilnas, jo biļetes uz spēli pret Spāniju esot teju izpārdotas.

Komanda otrdien trenējās 12 spēlētāju sastāvā. Patlaban izlasei nav vēl pievienojušies 5 basketbolisti, kuri pārstāv ULEB Eirolīgas klubus. 

Kā vēsta LBS, tad Jānis Strēlnieks, Jānis Timma un Dairis Bertāns ieradīsies Rīgā piektdien pa dienu.

Savukārt par Rolanda Šmita līdzdalību atbilde no Spānijas kluba "Barcelona" tiek gaidīta vēlāk otrdien, bet Žanis Peiners komandai pievienosies svētdien Podgoricā.

Tikmēr par Anžeju Pasečņiku sīkāka informācija nav sniegta, taču spēlētājs otrdien ir svītrots no izlases kandidātu loka. 

5 no 6 augstāk minētajiem spēlētājiem ceturtdien ir spēle ULEB Eirolīgā. Izņēmums ir Peiners, kuram mačs ir piektdien, tāpēc viņš Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt spēlē pret Spāniju.

Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars otrdien preses konferencē norādīja, ka komandas sastāvs pilnībā taps skaidrs vienīgi spēles dienā.

Kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase aizvadījusi 10 spēles, izcīnot 6 uzvaras, tādējādi saglabājot izredzes pirmo reizi vēsturē iegūt ceļazīmi uz Pasaules kausu.

Strēlnieks piedalījies 4 mačos, vidēji gūstot 22,8 punktus, bet Timma izlasei palīdzējis 2 spēlēs, vidēji iemetot 19,0 punktus.

Dairis Bertāns valstsvienībai nācis talkā 2 spēlēs, vidēji atzīmējoties ar 17,5 punktiem, bet Peiners piedalījies 6 mačos un vidēji guvis 11,0 punktus.

 

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra I apakšgrupā pirms pēdējām divām kārtām divas komandas - Spānijas un Turcijas izlases - ir jau nodrošinājušas vietu pirmajā trijniekā un tiesības spēlēt finālturnīrā.

Uz trešo un vienlaikus arī pēdējo ceļazīmi I apakšgrupā pretendē trīs komandas - Latvijas, Melnkalnes un Ukrainas valstsvienības.

Latvijas izlases spēles februāra sabraukumā:

Latvija - Spānija, 22. februāris, "Arēna Rīga", plkst. 19.30

Melnkalne - Latvija, 25. februāris, Podgorica, plkst. 20.00

Latvijas basketbolisti kvalificēsies Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, ja:

  1. uzvarēs Spāniju un Melnkalni, finišējot ar 8 uzvarām. Tādā gadījumā tuvākajiem sekotājiem nevar būt vairāk par 7 panākumiem. Latvijas vienība var finišēt pat 2. vietā: ja pārspēs Spāniju vismaz ar +4 un spāņi pēdējā mačā zaudēs Turcijai;
  2. 22. februārī zaudēs Spānijai, bet 25. februārī uzvarēs Melnkalnē vismaz ar 10 punktu starpību (neatkarīgi no citu spēļu rezultātiem). Šādā gadījumā Latvijai būs 7 uzvaras un pārsvars savstarpējās spēlēs gan ar Melnkalnes, gan Ukrainas izlasi;
  3. 22. februārī zaudēs Spānijai, bet 25. februārī uzvarēs Melnkalnē, ja 22. februārī Kijevā Ukraina būs uzvarējusi Melnkalni. Šādā gadījumā Latvijai būs 7 uzvaras un pārsvars savstarpējās spēlēs ar Ukrainas izlasi.
*kvalificēšanās scenāriju avots - basket.lv (Latvijas Basketbola savienība).

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs no 31. augusta līdz 15. septembrim risināsies Ķīnā. Sacensības rīkos kopumā 8 pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu