Siliņš: Latvijas izlasē savas vēlmes un ego ir jānoliek malā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ojārs Siliņš un Artūrs Ausējs
Ojārs Siliņš un Artūrs Ausējs Foto: Jānis Škapars/ TVNET

Latvijas izlasē basketbolistiem savas vēlmes un ego ir jānoliek malā, jo valstsvienības panākumi ir svarīgāki, sarunā ar TVNET sacīja Ojārs Siliņš.

Latvijas basketbola izlase piektdien plkst. 19.30 "Arēnā Rīga" spēkosies ar Spānijas valstsvienību, bet 25. februārī izbraukumā paredzēts duelis ar Melnkalnes basketbolistiem.

Kā otrdien preses konferencē norādīja LBS pārstāvji, piektdien "Arēnā Rīga" tribīnes būšot pilnas, jo biļetes uz spēli pret Spāniju esot teju izpārdotas.

"Dzirdēju par to, ka būšot pinas tribīnes. Biju par to patīkami pārsteigts. Negaidīju, ka būs tik liela atsaucība. Mums visiem spēlētājiem tas patīk, jo fanu atbalsts spēles laikā var daudz palīdzēt, iegūstot enerģiju no skatītājiem," teica Siliņš.

Kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase aizvadījusi 10 spēles, izcīnot 6 uzvaras, tādējādi saglabājot izredzes pirmo reizi vēsturē iegūt ceļazīmi uz Pasaules kausu.

"Kaut kur zemapziņā šīs spēlēs visu laiku bija prātā. Apzināmies šo spēļu svarīgumu. Tagad tās spēles ir klāt. Jau pēc dažām dienām ir jāspēlē, tāpēc labi jāsagatavojas. Visi džeki ir pozitīvi - cīņai gatavi," sacīja Siliņš.

Viņaprāt, izšķirošais spēlēs pret Spāniju un Melnkalni būs spēlētāju koncentrēšanās laukumā.

"Jāparāda raksturs. Agresivitāte no spēles pirmās minūtes. Mēģināt visas 40 minūtes nospēlēt vienā līmenī - koncentrēšanās visas spēles garumā. Jābūt gataviem jebkam, it sevišķi izbraukumā. Pretinieku laukumā nekad nav viegli." 

Patlaban 25 gadus vecais un 202 centimetrus garais uzbrucējs Latvijas izlasei Pasaules kausa kvalifikācijā palīdzējis 8 no 10 mačiem. Siliņš, kurš ir viens no labākajiem valstsvienības spēlētājiem aizsardzībā, vidēji spēlē guvis 4,8 punktus un izcīnījis 3,1 atlēkušo bumbu.

Pasaules kausa kvalifikācijas mačos izlasēm nevar palīdzēt spēlētāji no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām, kā arī vairākkārt uz mačiem netiek arī ULEB Eirolīgas klubu spēlētāji. 

Līdz ar to, ja Latvijas izlase kvalificēsies Pasaules kausam, šajā prestižajā turnīrā nespēlēs liela daļa spēlētāju, kuri cīnījās kvalifikācijas mačos.

"Nezinu, kā citi uz to skatās. Mērķis ir izcīnīt ceļazīmi uz Pasaules kausu. Par to mēs šobrīd cīnāmies. Es priecātos, ja izlasei varētu palīdzēt visi labākie spēlētāji. Izlasē savas vēlmes un ego ir jānoliek malā."

Siliņš sezonas pirmajā pusē spēlēja Itālijas klubā Triestes "Alma", bet janvārī viņš pārcēlās uz citu šīs valsts augstākās līgas komandu - Avelīno "Sidigas".

"Sezona ir bijusi ļoti saraustīta, varbūt nedaudz arī paša vainas dēļ. Triestē viss bija labi - patika tur. Pēc tam nesanāca vienoties ar citiem klubiem, tāpēc aptuveni mēnesi nācās izlaist. Tad nāca Avelīno piedāvājums. Biju priecīgs, jo ļoti gribējās spēlēt," pastāstīja Siliņš.

2010. gadā, būdams 17 gadus jauns, Siliņš pārcēlās uz Itāliju, kur viņš pavadījis profesionāla basketbolista karjeras lielāko daļu. Tiesa, vienu sezonu viņš spēlēja arī Vācijā, pārstāvot Bonnas "Telekom Baskets" komandu.

"Ja godīgi, ir bijusi vēlme spēlēt citā valstī, bet nav tas sanācis. Nav bijuši īsti tādu piedāvājumu ārpus Itālijas, kur varētu doties. Varbūt gribētos jaunu pieredzi, taču joprojām esmu Itālijā, un man tur ļoti patīk. Nevaru sūdzēties."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu