Jaunā NASCAR sezona sākas ar iespaidīgu avāriju

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajās brīvdienās tika dots starts Savienotajās Valstīs ārkārtīgi populārās NASCAR sacīkšu sērijas sezonai. Un tā sākās visnotaļ iespaidīgi - ar avāriju, kuras virpulī tika ierauta puse startējušo auto.

Iespaidīgā sadursme notika neilgi pirms pašām sezonas pirmo sacensību - Daytona 500 jeb Deitonas 500 jūdžu (800 kilometri) brauciena - beigām, kad bija jāveic vien 10 apļi. Sacīkšu mašīnas tobrīd brauca ļoti blīvā formācijā, un, lai īstenotos nevēlamais scenārijs, pietika ar pavisam vieglu kontaktu starp Pola Menarda Ford un Meta Dibenedeto Toyota, kuri tobrīd cīnījās par vietu pieciniekā. 

Vienas automašīnas neliela izsišana no trajektorijas izraisīja ķēdes reakciju, kurā cits  pēc cita tika ierauti citi spēkrati. Kopumā avārijā cieta 21 mašīna, taču pilotu vidū cietušo nav.

Pēc sacensībām Menards uzņēmies atbildību par notikušo, turpretī Dibenedeto izteicies, ka konkurenta manevru neuzskata par apzinātu, tīšu darbību. 

Avārijas rezultātā sacensības tika apturētas un atsākās vien 25 minūtes vēlāk. Par Daytona 500 uzvarētāju kļuva Denijs Hamlins ar Toyota Camry.

Foto: AP/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu