Pirmo tikšanos ar skatītājiem piedzīvo atjaunotais uzvedums "Māsa Kerija"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristīne Zaharova ("Māsa Kerija")
Kristīne Zaharova ("Māsa Kerija") Foto: Mārtiņš Plūme

Pirmo tikšanos ar skatītājiem Siguldas “Devonā” piedzīvojis atjaunotais Raimonda Paula un Jāņa Petera skaistākais kopdarbs "Māsa Kerija". Mūzikas un dejas izrāde tapusi Valda Lūriņa režijā un Alberta Kivlenieka horeogrāfijā. Kerijas, Herstvuda un Druē mīlas trīsstūri uz skatuves izdzīvo Kristīna Zaharova, Rihards Lepers un Normunds Rutulis, bet stāstu papildina profesionālu dejotāju grupa.

Maestro mūzika šoreiz atdzimusi jaunās krāsās. Muzikālā materiāla izveidē piedalījies bigbends, muzikālo dramaturģiju papildina Saulkrastu jauktā kora "Anima" balsis diriģentes Lauras Leontjevas vadībā, savukārt aranžijas un instrumentācijas veidojuši Eduards Raubiško, Edgars Linde un Kristaps Krievkalns.

Pēc Teodora Dreizera romāna motīviem veidotais stāsts par jaunu meiteni, kas dodas uz lielpilsētu ar sapni kļūt par aktrisi, aktualitāti nav zaudējis arī mūsdienās. Savulaik piedzīvojis vairākus jauniestudējumus uz skatuves, skaņu platē un videofilmā, tas joprojām aizkustina ikviena klausītāja sirdi. Šajā iestudējumā Herstvuds ir kļuvis teātra trupas vadītājs un horeogrāfs, savukārt Druē - viens no teātra sponsoriem.

Valdis Lūriņš īpaši apmierināts par galveno lomu atveidotājiem. „Lai arī Normunds Rutulis nav profesionāls aktieris, esmu pieredzējis, ka mūzika spēj atraisīt cilvēkā viņa slēptās dotības, un tā ir noticis arī ar Normundu. Brīnišķīgu skolu Maskavā izgājusi Zaharova, un varu teikt, ka viņa ir augstas raudzes profesionāla aktrise, pie tam dziedoša,” uzsver režisors. Kā kādā no mēģinājumiem teica horeogrāfs Alberts Kivlenieks: „Esam uzlikuši kvalitātes visaugstāko latiņu, lai nav kur atkāpties. Zemāk par Brodveju nevar būt.”

Normunds Rutulis "Māsa Kerija"
Normunds Rutulis "Māsa Kerija" Foto: Mārtiņš Plūme un Ginta Zīverte

Atzīstot, ka šī nebūt ne vieglā loma varētu būt ikvienas aktrises sapnis, dziedātāja Kristīna Zaharova saka: ”Tas ir izaicinājums - izdzīvot šo stāstu, kura emociju amplitūda ir milzīga – no bērnišķīga naivuma līdz izmisumam, sāpēm un atdzimšanai. Caur Kerijas lomu es iepazīstu arī pati sevi, un apzinos to stipro iekšējo kodolu, kas mīt ikvienā sievietē. Mēs esam stipras, to vajag vienmēr atcerēties.”

Mūzikas un dejas izrādi „Māsa Kerija” iestudējusi „Producentu Grupa 7”, scenogrāfs – Egils Kupčs, tērpu māksliniece – Ilze Kaša.

Šonedēļ izrāde “Māsa Kerija” būs skatāma Ādažu kultūras centrā (22.02), Liepājā, OC Rožu zālē (23.02), Vidzemes koncertzālē „Cēsis” (24.02), pēc tam Valmieras kultūras centrā (1.03), Jelgavas kultūras namā (2.03), Rīgā, VEF Kultūras pilī (3.03), Alūksnes kultūras centrā (9.03), Latgales vēstniecībā Gors (10.03), Krustpils kultūras namā (16.03) un Madonas kultūras namā (17.03). Izsludināti arī papildkoncerti - dienas koncerts Jelgavā, vakara koncerts Rīgā un dienas koncerts Alūksnē.

Aplūko foto no izrādes.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas „Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu