Usiks nākamo cīņu varētu aizvadīt ASV pret Krievijas bokseri Povetkinu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Jānis Škapars/TVNET

Absolūtais pasaules čempions boksā pirmā smagā svara kategorijā Oleksandrs Usiks no Ukrainas savu nākamo cīņu varētu aizvadīt ASV pilsētā Čikāgā pret Aleksandru Povetkinu no Krievijas, promotieris Edijs Herns pastāstījis ESPN. 

Pagājušajā nedēļā tika oficiāli apstiprināts, ka Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua savas pasaules čempionu jostas smagsvaru kategorijā aizstāvēs 1. jūnijā Ņujorkā duelī pret Džerelu Milleru no ASV.

"Matchroom Boxing" kompānija, kas pārstāv gan Džošua, gan Usiku, plāno organizēt cīņu ASV arī Ukrainas bokserim. Kā atklājis Herns, Usiks savu nākamo cīņu varētu aizvadīt 18. maijā Čikāgā pret Povetkinu.

Šī cīņa būtu Usika debija smagsvaru kategorijā, tādējādi vakantas kļūtu Ukrainas bokserim šobrīd piederošās pasaules čempiona jostas pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

Līdz ar to pastāv iespēja, ka Latvijas bokseris Mairis Briedis vasarā Rīgā gaidāmajā Pasaules boksa supersērijas pusfinālā pret Polijas pārstāvi Kšištofu Glovacki cīnītos par vienu vai pat vairākām pasaules čempiona jostām.

Pašlaik 32 gadus vecais Usiks profesionāla boksera karjerā aizvadījis 16 cīņas, 12 no tām uzvarot ar pretinieka nokautu, bet zaudējumu viņš nav piedzīvojis.

Savukārt 39 gadus vecais Povetkins karjerā izcīnījis 34 uzvaras (24 nokauti) un piedzīvojis 2 zaudējumus.

Aleksandrs Povetkins
Aleksandrs Povetkins Foto: Reuters/LETA

Usiks iepriekšējo cīņu aizvadīja pērn novembrī Mančestrā, kur viņš 8. raundā nokautēja britu bokseri Toniju Beljū.

Savukārt Povetkins iepriekšējo reizi ringā kāpa pērn septembrī Londonā, kur viņš cieta zaudējumu 7. raundā ar nokautu, piekāpjoties smagsvaru čempionam Džošua. 

Ja šī cīņa notiks, tad ringā spēkosies divi olimpiskie čempioni, jo Povetkins izcīnīja zeltu 2004. gadā Atēnās, bet Usiks triumfēja 2012. gadā Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu