Šveices Alpos lavīna aprok populāras slēpošanas trases posmu; viens bojāgājušais (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REUTERS/EPA/LETA

Otrdienas pēcpusdienā Kransmontanas slēpošanas kūrortā Šveices Alpos sniega lavīna apraka apmēram 400 metrus garu slēpošanas trases posmu. Viens cilvēks gājis bojā, bet vēl trīs ievainoti, ziņo raidorganizācija BBC. 

(Papildināta ziņa.)

Bojāgājušais ir 34 gadus vecs Francijas pilsonis, kurš nomira slimnīcā. Viņš bija slēpošanas kūrorta darbinieks.

Meklēšanas operācija turpinājās naktī uz trešdienu. Tajā iesaistīti 240 glābēji, kā arī apmācīti suņi un helikopteri.

Taču zem sniega neviens vairs netika atrasts, un meklēšanas operācija trešdien tika glābta. Policija norāda, ka neesot saņēmusi ziņojumus par pazudušiem cilvēkiem.

"Aculiecinieki saka, ka citi cilvēki varētu būt aprakti zem sniega. Turpinās meklēšana, kurā ieguldīti ievērojami resursi," otrdienas vakarā sasauktā preses konferencē sacīja vietējās policijas priekšnieks Kristians Varone.

Lavīna vietām noklājusi zemi ar divus metrus augstu sniega kārtu.

Alpu reģionos dzīvojamās platības, ceļi un slēpošanas trases ir nodrošināti pret lavīnu risku. Ar lavīnām saistītie negadījumi parasti piemeklē slēpotājus, kuri novirzījušies no trasēm, taču šoreiz sniega nogruvums skāra ļoti populāru trasi.

Par notikušā cēloņiem sākta izmeklēšana.

Šonedēļ reģionā iestājās siltāks laiks, kā rezultātā sāka kust sniegs. Tomēr lavīna ir ļoti neparasts notikums, jo laika apstākļi un iespējamie riski trašu tuvumā tiek rūpīgi novēroti. Turklāt otrdien lavīnu risks reģionā tika novērtēts tikai ar divām ballēm no piecām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu