Kuruca aģents: Bruklina bija mūsu prioritāte

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā Rodiona Kuruca un viņa pārstāvju prioritāte bija nokļūšana Bruklinas "Nets" komandā, atklājis Latvijas basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

2018. gada NBA jauno spēlētāju izvēles ceremonijā "Nets" komanda izvēlējās Kurucu ar 40. numuru. Katru gadu NBA draftā kopumā tiek izvēlēti 60 jaunie spēlētāji.

Kurucs savā NBA debijas sezonā, kas ir jau pāri pusei, apliecinājis sevi labāk nekā sākumā tika cerēts. Viņš ar 8,8 punktiem vidēji mačā šobrīd ir 12. rezultatīvākais NBA debitants.

Latvijas basketbolists bija arī viens no 9 debitantiem, kuri aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kurā Kurucs guva 10 punktus.

"Kā aģents, vienmēr cenšos spēlētāju vest tajā virzienā, kuru uzskatu par izdevīgu savam klientam," intervijā "The Athletic" pastāstīja Kalnītis, kurš ir aģents arī NBA spēlējošajam Latvijas basketbolistam Dāvim Bertānam.

Kurucs iepriekšējās 3 sezonās kopumā tikai 44 minūtes nospēlēja Spānijas kluba Barselonas "Lassa" sastāvā, kā arī Latvijas izlasē viņam vēl nav izdevies sevi parādīt no labākās puses.

Līdz ar to pastāvēja bažas, ka Kurucam augstākā līmeņa profesionālajā basketbolā neizdosies sevi pierādīt jau NBA debijas sezonā.

Latvijas basketbolists nesen izteicās, ka NBA basketbols viņam ir vairāk piemērots nekā Eiropas.

"Ņemot vērā, cik svarīgi ir spēlētājam no Eiropas nokļūt pareizajā vietā, Bruklina bija mūsu prioritāte. Bet, kā jau mēs visi zinām, NBA drafts ir neparedzams, jo var notikt jebkas. Tomēr mums viss notika perfekti. Esmu pārliecināts, ka Bruklina ir vairāk nekā priecīga ar 40. numura izvēli," uzskata Kalnītis.

Kā vēsta portāls "Nets Daily", aģentam esot bijusi nozīmīga loma sarunās ar Barselonas klubu, jo Kurucam vēl bija spēkā līgums ar Spānijas komandu. Kontrakta izpirkuma maksa esot bijusi 5 miljoni dolāru, taču summa esot samazināta līdz 750 000 dolāru.

Kurucs pēc NBA drafta noslēdza līgumu ar "Nets" komandu uz 4 gadiem par 7 miljoniem ASV dolāru lielu atalgojumu (aptuveni 6,17 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu