Kardināli aicina darīt galu "homoseksuālās dienaskārtības mērim" katoļu baznīcā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Divi prominenti Katoļu baznīcas kardināli aicinājuši izbeigt “homoseksuālās dienaskārtības mēri”, mudinot bīskapus pārtraukt klusēšanu par seksuālās izmantošanas lietām un savu līdzdalību tajās, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kardināli Reimonds Burks un Valters Brandmillers publiskojuši atklātu vēstuli, kas adresēta Romas pāvestam Franciskam, tajā paužot viedokli, ka Katoļu baznīca līdz šim seksuālās izmantošanas skandālā galvenokārt vainojusi priesteru tieksmi izmantot viņu rīcībā esošo varu.

Tomēr kardināli uzskata, ka tas nav galvenais baznīcu pārņēmušo seksuālās izmantošanas skandālu iemesls.

Abi kardināli, kas pārstāv Katoļu baznīcas “tradicionālistu” spārnu, noraida pieņēmumu, ka seksuālās izmantošanas sērga baznīcā izplatījusies galvenokārt tāpēc, ka garīdznieku grupas ļaunprātīgi izmanto savu varu un aizsargā viens otru.

Kardināli savā vēstulē pauž viedokli, ka galvenais šīs problēmas cēlonis esot homoseksuālā dienaskārtība, kas izplatās baznīcā.

“Homoseksuālās dienaskārtības mēris ir izplatījies baznīcā, organizētu grupējumu veicināts, kā arī līdzdalības klimata un klusuma sazvērestības aizsargāts,” teikts kardinālu vēstulē.

“Seksuālā vardarbībā tiek vainots klerikālisms, tomēr baznīcas galvenā un lielāka vaina ir nevis varas izmantošana, bet gan novēršanās no evaņģēliju patiesības,” uzsver kardināli.

Šī kardinālu atklātā vēstule ir viens no retajiem gadījumiem, kad atklāta kritika tiek adresēta pāvestam.

Šī vēstule tiek publiskota laikā, kad Romā pulcējas katoļu bīskapi no visas pasaules, lai runātu par seksuālās izmantošanas skandāliem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu