Ikstena, Joņevs un citi latviešu rakstnieki piedalīsies Viļņas grāmatu tirgū

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raidījuma "Literatūre" pirmizrāde (Jānis Joņevs)
Foto: Raidījuma "Literatūre" pirmizrāde (Jānis Joņevs) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lietuvā no 21. februāra līdz 24. februārim norisināsies Viļņas grāmatu tirgus, kura laikā tiks prezentētas Noras Ikstenas, Jāņa Joņeva, Zanes Zustas, Alvja Hermaņa un Visvalža Lāča grāmatas lietuviešu valodā, kā arī notiks citi pasākumi ar latviešu autoru un tulkotāju dalību, informēja platformas "Latvian Literature" pārstāvji.

Latvijas dalību tirgū 21. februārī plkst.18 atklās dzejnieks un tulkotājs Jānis Elsbergs un tulkotāja Indra Brūvere-Darulienë, piedaloties diskusijā "Lietuviešu-latviešu literatūras dialogs". Piektdien, 22. februārī, plkst.18 notiks Joņeva grāmatas "Jelgava 94" atvēršana lietuviešu valodā, savukārt 23. februārī plkst.13 dažādās vietās notiks gan Ikstenas grāmatas "Mātes piens", gan Zustas grāmatas "Uci Puci" atvēršana lietuviešu valodā.

Tāpat 23. februārī plkst.15 Ikstena piedalīsies diskusijā "Kā mēs atklājam nacionālos rakstniekus?" kopā ar Lietuvas rakstnieci Kristīni Sabaļauskaiti un Igaunijas rakstnieku Reinu Raudu, kuri kā dienas autori pārstāvēja Baltiju 2018. gada Londonas grāmatu tirgū.

Sestdien plkst.12 tiks atklāta arī publicista, vēsturnieka un politiķa Lāča grāmata "Latviešu leģions patiesības gaismā" lietuviešu valodā, bet plkst.14 notiks saruna par teātra režisora Hermaņa grāmatas "Dienasgrāmata" iznākšanu lietuviešu valodā.

Viļņas grāmatu tirgus ir lielākais grāmatu tirgus Baltijas valstīs, kuru četru dienu laikā apmeklē aptuveni 60 000 cilvēku. Šogad tirgū dažādos pasākumos piedalīsies 54 dalībnieki no 21 valsts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu