Verpakovskis: Nekad nesolīju, ka ar Gorkšu vienmēr būšu vienisprātis

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Māris Verpakovskis
Māris Verpakovskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējā Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Kaspara Gorkša domubiedrs un atbalstītājs pagājušā gada kongresā Māris Verpakovskis neuzskata, ka abu šībrīža atšķirīgie viedokļi dažādos futbola jautājumos būtu kas ārkārtējs.

Gorkšs un Verpakovskis allaž bijuši labi draugi gan futbola laukumā, gan ārpus tā veicamajā administratīvajā darbā. Abu attiecības gan šķietami kļuva distancētākas pēc tam, kad iesniegumu par Gorkša atsaukšanu no LFF prezidenta amata parakstīja arī Latvijas virslīgas klubs RFS, kurā par ģenerāldirektoru strādā Verpakovskis.

"Tas ir tikai normāli, ka cilvēkiem atšķiras viedokļi. Nekad nesolīju, ka vienmēr būšu ar Kasparu vienisprātis visos jautājumos. Nav tā, ka tagad nesveicināmies. Mums ir labas darba attiecības," par situāciju sarunā ar TVNET stāstīja Verpakovskis. "Viss sākās ar diskusijām par leģionāru limitu virslīgas komandās. Vēl vairāk mūs [RFS klubu] neapmierināja LFF publiski paustais, ka viņi gatavi pārņemt virslīgas organizēšanu. Par to tikšanās laikā klātienē nekas netika teikts."

Verpakovskis apstiprināja, ka viedokļu sadursme bijusi arī 12.februāra LFF valdes sēdē, kurā diskutēts par Vadima Ļašenko un viņa domubiedru parakstīto vēstuli par ārkārtas kongresa sasaukšanu.

Tāpat bijušais futbolists izteica savas domas par Latvijas futbola izlases nākotni. Viņš pauda, ka LFF valde uzticas Gorkša izvēlētajam trenerim, bet nezina precīzu speciālista nostāju saistībā ar valstsvienības attīstību.

"Būsim godīgi, no šīs paaudzes [kuri veido izlases kodolu] futbolistiem, visticamāk, neko izcilu, kādu sasniegtu finālturnīru, nesagaidīsim. Tā ir realitāte. Vajadzētu pilnībā atjaunot izlases sastāvu, būvējot to uz talantīgās 19, 20 gadīgo futbolistu bāzes. Tur mums ir tiešām labi un talantīgi puiši. Nezinu, kāda ir jaunā trenera vīzija. Domāju, ka vajadzētu viņam dot vismaz divus gadus, lai izveidotu komandu, neprasot rezultātu. Vienkārši ļaut strādāt," savu redzējumu izklāstīja Verpakovskis.

Jaunā Latvijas futbola izlases galvenā trenera vārdu LFF sola atklāt 1.martā. Savukārt dienu pirms tam, 28.februārī notiks federācijas ārkārtas kongress, kurā Gorkšu mēģinās gāzt no prezidenta amata. LFF prezidents gan pirmdien publiski pauda, ka ar izlases galveno treneri noslēgto līgumu tik viegli nevarēs lauzt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu