Strauji kritusies "Swedbank" akciju vērtība (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Pēc izskanējušajām ziņām par iespējamu naudas atmazgāšanu Zviedrijas lielākās bankas “Swedbank” Baltijas valstu filiālēs Stokholmas biržā strauji kritusies bankas akciju vērtība. Trešdienas rītā akciju vērtība kritusies par 6,8%, raksta “Postimees”.

Akciju vērtības kritums novērots arī citām Skandināvijas bankām. “SEB bankas” akciju vērtība kritusies par aptuveni vienu procentu.

Trešdienas rītā vairāki mediji Zviedrijā vēsta par aizdomīgām naudas plūsmām caur “Swedbank” kontiem vismaz 5,8 miljardu dolāru apmērā.

“Mēs runājam par neticamu skandālu. Pēc SVT [Zviedrijas sabiedriskā televīzija, - red.] rīcībā esošās informācijas, liela daļa naudas ir saistīta ar shēmām, kas bija iesaistītas naudas atmazgāšanā “Danske Bank”,” intervijā SVT norādīja organizācijas “Transparency International” pārstāvis Luiss Brauns.

“Postimees” vēsta, ka aizdomīgos darījumos iesaistīti vairāki desmiti Igaunijas “Swedbank” klientu. Darījumu summas šo klientu kontos sasniedz vairākus desmitus miljonu dolāru.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu