"Danske Bank" sākusi darbu Latvijas tirgus atstāšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Danske Bank
Danske Bank Foto: Reuters/ScanPix

"Danske Bank" sākusi detalizēta plāna izstrādi Latvijas tirgus atstāšanai, aģentūrai LETA sacīja "Danske Bank" filiāles Latvijā Komunikācijas nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Zane Strade.

""Danske Bank" pametīs Latvijas tirgu. Mēs šobrīd esam sākuši strādāt pie detalizēta plāna izstrādes un tā tapšanas gaitā sadarbosimies ar atbildīgajām institūcijām. Mēs informēsim sabiedrību, tiklīdz tas būs tapis. Kamēr nav panāktas attiecīgas vienošanās, mēs turpināsim apkalpot klientus kā ierasts, un šajā procesā pildīsim visas mūsu uzņemtās saistības," teica Strade.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka otrdien, 19.februārī, "Danske Bank" dažas stundas pēc tam, kad Igaunijas finanšu uzraudzība institūcija deva rīkojumu slēgt "Danske Bank" filiāli Igaunijā tajā notikušās liela mēroga naudas atmazgāšanas dēļ, paziņoja, ka "Danske Bank" pārtrauks darbību visās Baltijas valstīs un Krievijā.

Tomēr "Danske Bank" paziņojumā teikts, ka lēmums par darbības pārtraukšanu Baltijas valstīs un Krievijā esot pieņemts neatkarīgi no Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestādes lēmuma slēgt bankas filiāli Igaunijā.

"Neatkarīgi no Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestādes rīkojuma un atbilstoši savai stratēģijai koncentrēties uz pamattirgiem Ziemeļvalstīs "Danske Bank" kādu laiku apsvēra savas darbības Igaunijā, Latvija un Lietuvā, kā arī Krievijā, nākotni. "Danske Bank" tagad nolēmusi pārtraukt šo darbību," sacīts "Danske Bank" paziņojumā.

Tajā norādīts, ka turpinās darboties "Danske Bank" pakalpojumu centrs Lietuvā, kas "Danske Bank" vajadzībām veic administratīvās funkcijas.

"Pēdējos gados mēs esam īstenojuši stratēģiju, koncentrējoties uz mūsu pamattirgiem Ziemeļvalstīs, un saistībā ar to esam samazinājuši aktivitātes Baltijas valstīs. Lēmums pilnībā pārtraukt mūsu darbību Baltijā un Krievijā pilnībā ir saskaņā ar šo stratēģiju. Cieši sadarbojoties ar atbildīgajām iestādēm, mēs nodrošināsim, lai šajā procesā vislabākajā iespējamajā veidā tiktu ņemtu vērā klientu un darbinieku intereses," sacīja "Danske Bank" pagaidu vadītājs Jespers Nīlsens.

Tāpat ziņots, ka Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde 19.februārī deva rīkojumu slēgt naudas atmazgāšanas skandālā iesaistīto "Danske Bank" Igaunijas filiāli. Uzraudzības iestāde norādīja, ka filiālei jābeidz darbība Igaunijā astoņu mēnešu laikā kopš rīkojuma saņemšanas.

Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015.gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli atmazgāti miljardiem eiro.

Vēstīts arī, ka 2018.gada pavasarī "Danske Bank" paziņoja, ka banka Baltijas valstīs turpmāk koncentrēsies tikai un vienīgi uz atbalsta sniegšanu Ziemeļvalstu klientu meitasuzņēmumiem, kā arī globālajām korporācijām ar nozīmīgu biznesa daļu Ziemeļvalstīs, bet vietējo klientu apkalpošanu pakāpeniski pārtrauks.

"Iziešana no vietējo uzņēmumu, kā arī privātpersonu apkalpošanas tiks īstenota pakāpeniska apmēru samazināšanas ceļā. Tas nozīmē, ka banka pārtrauks kontu atvēršanu jauniem vietējiem klientiem," toreiz klāstīja bankā, piebilstot, ka šis process var prasīt arī vairākus gadus.

"Danske Bank" filiāle Latvijā ir Dānijā reģistrētās "Danske Bank" filiāle. Bankas Latvijas filiāle 2007.gada februārī iekļāvās "Danske Bank Group" sastāvā. Pēc aktīvu apmēra "Danske Bank" filiāle Latvijā 2018.gada septembra beigās bija devītā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu