Katastrofāli pieaugusi narkotiku kontrabanda pasta sūtījumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Narkotikas. Ilustratīvs attēls.
Narkotikas. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

​Pērn katastrofāli pieaugusi narkotisko vielu kontrabanda, to izplatot ar pasta sūtījumiem, šodien gadskārtējā virsprokuroru sanāksmē par prokuratūras darba rezultātiem paziņoja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Pagājušajā gadā Latvijā reģistrēti 1024 noziegumi pēc Krimināllikuma panta par apreibinošu vielu, vai radioaktīvu vielu un stratēģiskas nozīmes preces pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai jebkādā nelikumīgā veidā. Gadu iepriekš reģistrēti tikai 158 šāda veida noziegumi. Lielākajā daļā tie saistīti ar narkotiku kontrabandu pasta sūtījumos.

Visbiežāk minētie pasta sūtījumi sūtīti caur Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas izvietoto "Latvijas pasta" filiāli, un tie sūtīti no Nīderlandes, izmantojot internetu, skaidroja Kalnmeiers.

Kalnmeiers uzskata, ka minētā problēma prasa strauju risinājumu, līdzīgi, kā tas bija ar jaunajām psihoaktīvajām vielām jeb tā sauktajiem spaisiem, kad likumdevēja ieviestās izmaiņas ļāva policijai stingri vērsties pret šādu vielu tirdzniecību.

Ģenerālprokurors uzsvēra, ka Nodokļu un muitas policijas resursi nav neierobežoti un tā nespēj pārbaudīt katru sūtījumu.

"Mums ir nepieciešamas konsultācijas ar likumdevējiem, tāpēc ir nepieciešams steidzams risinājums. Bez likumdevēja palīdzības šo problēmu nevarēs atrisināt," uzsvēra Kalnmeiers.

Pērn kopumā Latvijā reģistrēti 2683 ar narkotiskajām, psihotropajām vai jaunām psihoaktīvajām vielām saistīti noziegumi. Gadu iepriekš reģistrēti 2472 noziegumi. Pērn par šiem noziegumiem apsūdzētas 1447 personas, bet vēl gadu iepriekš 1498 personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu