Igaunijas iedzīvotāji nodokļos pārmaksājuši vairāk nekā 120 miljonus eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ieņēmumu deklarācijas Latvijā varēs iesniegt Valsts ieņēmumu dienestā no 1. marta, taču kaimiņvalstī Igaunijā deklarāciju iesniegšana turpinās pilnā sparā. Trešdienas rītā ieņēmumu deklarāciju Igaunijā bija iesnieguši vairāk nekā 435 tūkstoši cilvēku, vēsta “Postimees”.

Igaunijas Nodokļu un Muitas departaments (analogs Latvijas VID) paziņojis, ka no pašlaik iesniegtajām deklarācijām aprēķināts, ka iedzīvotāji pārmaksājuši aptuveni 126 miljonus eiro, bet nodokļu parāds mērāms 7,4 miljonos eiro.

Nodokļu deklarācijas Igaunijas iedzīvotāji var iesniegt sākot no 14. februāra vakara, taču pārmaksātos nodokļus atmaksās sākot ar 26. februāri.

Igaunijas Nodokļu un Muitas departaments prognozē, ka šogad Igaunijas iedzīvotāji varēs atgūt vairāk nekā 200 miljonus eiro, kas pārmaksāti, maksājot nodokļus ar augstāko neapliekamo minimumu, nekā paredzēts.

Deklarāciju iesniegšanas termiņš ir 1. aprīlī, bet pārmaksāto nodokļu atmaksas termiņš – 1.jūlijā.

Šogad Igaunijā nav jāmaksā nodoklis par 6000 tūkstošiem eiro gadā, tas ir, 500 eiro mēnesī. Savukārt ienākumiem no 14 400 līdz 25 200 eiro gadā (1200 – 2100 eiro mēnesī) neapliekamais minimums tiek pakāpeniski samazināts līdz nullei.

Vēl pagājušajā gadā neapliekamais minimums Igaunijā bija 180 eiro mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu