Vācijas policijas šefs: Imigranti recidīvisti jāpakļauj stingrai uzraudzībai (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Personas, kas nelegāli ieradušās no Marokas un atkārtoti pastrādājušas noziegumus, jāpatur stingrā policijas uzraudzībā, trešdien paziņojis Vācijas federālās policijas priekšnieks Holgers Minhs.

Ja šīs personas netiks uzraudzītas, tām radīsies iespēja izveidot noziedzīgas struktūras, kā tas noticis ar noziedzīgiem elementiem iepriekšējo migrācijas viļņu laikā no Tuvajiem Austrumiem un kurdu apdzīvotajām teritorijām, uzstājoties ar runu Eiropas Policijas kongresā, brīdināja Minhs.

Jau tagad pastāvošo noziedzīgo bandu uzraudzība ir smags uzdevums, piebilda Vācijas policijas šefs.

"Problēmas, kas uzkrājušās 25-30 gadu laikā, netiks atrisinātas 25-30 dienu laikā," uzsvēra Minhs.

Saskaņā ar Vācijas Federālās kriminālpolicijas pārvaldes (BKA) ziņojumu deviņos procentos no visiem atklātajiem noziegumiem bijuši iesaistīti imigranti. Nopietnu vardarbīgu noziegumu vai seksuālu uzbrukumu gadījumos šis skaitlis pārsniedz desmit procentus.

Minhs norādīja, ka īpaši daudz atkārtotu noziegumu pastrādā gados jauni vīrieši, kas ieradušies bez vīzām no Alžīrijas, Lībijas, Marokas un Tunisijas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu