Jonass startēs MXGP Pasaules čempionāta motokrosā solomotocikliem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu motosportists Pauls Jonass pēc septembrī gūtās krustenisko saišu traumas ziemas periodā ieguldījis daudz darba un resursu, lai pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties gan treniņos trasē, gan priecēt uzticīgos fanus, startējot pasaules čempionātā.

Trešdien, 20.02., sportists nāca klajā ar paziņojumu par lēmumu startēt MXGP Pasaules čempionāta motokrosā solomotocikliem 2019. gada sezonas pirmajā posmā, kas 3. martā norisināsies gleznainajā Patagonijas reģionā Argentīnā.

Nequen trase ir viena no eksotiskākajām MXGP pieturām, kas izskaidro daudzo atlētu pieķeršanos šai vietai. Izņēmums nav arī Jonass, kuru startēt sezonas sākumā pamudinājusi gan labā pašsajūta, gan ar Argentīnas trasi saistītās pozitīvās emocijas.

Septembra izskaņā Pauls devās uz “Ortema” klīniku Vācijā, kur pieredzējušu speciālistu vadībā viņam tika veikta kreisās kājas krustenisko saišu operācija, sekojot vairāku mēnešu ilgam rehabilitācijas periodam. Ik dienas Jonass apmeklēja fizioterapeitu, masieri un osteopātu, kā arī pavadīja vairākas stundas, pildot dažādus muskuļus un saites stiprinošus vingrinājumus, lai pēc iespējas drīzāk spētu pilnvērtīgi trenēties uz motocikla.

Sportists atzīst, ka šis periods bijis ļoti grūts ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski. “Katru dienu nācās izpildīt dažādus teorētiski vienkāršus un vieglus vingrinājumus, kuri man normālos apstākļos nebūtu sagādājuši problēmas, taču pēc gūtās traumas atgūt kreisās kājas pilnīgu funkcionalitāti bija ļoti sarežģīti un laikietilpīgi. Protams, vērot savus konkurentus trasē un piedalāmies sacensībās bija vēl smagāk,” atzīst atlēts.

Šobrīd Pauls atrodas Itālijā, kur kopā ar savas komandas Rockstar Energy Husqvarna Racing Team pārstāvjiem testē motocikla uzstādījumus dažāda seguma trasēs, lai justos pēc iespējas komfortablāk uz jaunā 450cc motocikla.

“Man ļoti patīk braukt ar “četrsimtpiecdesmitnieku”, motociklā ir tik daudz jaudas, taču to, neapšaubāmi, ir jāspēj savaldīt un izmantot sev par labu. Kopā ar komandu šobrīd daudz laika pavadām trasē, taču netiek aizmirsts arī par fizisko sagatavotību, kur talkā nāk riteņbraukšana. Šobrīd pat nogurdinošās stundas uz velosipēda nešķiet garlaicīgas, jo vēlme trenēties pārspēj visu," saka Jonass.

"Tā kā ziemas periodā nevarēju pilnvērtīgi trenēties, šobrīd to daru ar dubultu atdevi,” teic Jonass, piebilstot, ka īpašu stimulu fiziskās sagatavotības līmeņa celšanā noteikti sniedz arī konkurenti, kuri jau šobrīd ir ļoti labā fiziskajā formā. “Atšķirībā no pārējiem braucējiem, kuri 2019. gada sezonai varēja sākt gatavoties jau aizvadītā gada izskaņā, es šobrīd neesmu ne tuvu savai labākajai fiziskajai sagatavotībai, taču jūtos gana pārliecināts par saviem spēkiem, kas arī ir viens no iemesliem, kādēļ izlēmu startēt jau sezonas pirmajā posmā. Man ļoti patīk Argentīnas trase un tā noteikti ir viena no manām mīļākajām MXGP pieturām gada griezumā. Jāatzīst, ka par labu startēšanai lomu spēlēja arī fakts, ka Patagonijā būs mazāk līdzjutēju un kritiķu, kuru Eiropā notiekošajos posmos ir pārpārēm. Tas nozīmē, ka uz mani izdarītais spiediens būs daudz mazāks nekā tad, ja pirmais posms norisinātos, piemēram, Nīderlandē vai Beļģijā," viņš norāda.

Jautāts par 209. gada sezonas mērķiem, Pauls ir gana atturīgs: ”Ar komandu esam vienojušies, ka nekādus grandiozus mērķus šim gadam neizvirzīsim, ņemot vērā, ka šis būs pirmais gads, kurā startēšu ar 450cc motociklu. Protams, centīšos cīnīties par augstākajām vietām un darīt visu, kas ir manos spēkos, lai nepieviltu kā komandu, tā fanus, taču cilvēkiem jāsaprot, ka brīnumi tāpat vien nenotiek. Būs jāpaiet laikam, lai es atgūtu fizisko formu un pierastu startēt karaliskajā MXGP klasē.” 

Pirmais no divdesmit MXGP 2019. gada sezonas posmiem gaidāms jau 3. martā. Pašmāju līdzjutējiem pasaules motokrosa zvaigznes būs iespēja vērot klātienē 15. un 16. jūnijā “Zelta Zirga” mototrasē Ķegumā MXGP Pasaules čempionāta motokrosā solomotocikliem Latvijas “Grand Prix” balvas izcīņā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu