NATO nosoda Putina draudus par raķešu izvietošanu (16)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

NATO kā nepieņemamus trešdien nosodīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina draudus izvietot ieročus, kas var tikt vērsti uz NATO lēmumu pieņemšanas centriem.

"Krievijas paziņojumi, draudot par mērķi izraudzīties [NATO] sabiedrotos, ir nepieņemami," paziņojumā norādīja NATO preses sekretāra vietnieks Pīrs Kazalē. "NATO negrasās Eiropā izvietot jaunus uz zemes bāzētus kodolieročus."

"Mēs aicinām Krieviju koncentrēties uz to, lai atgrieztos pie vidējā darbības rādiusa kodolspēku līguma ievērošanas," norādīja Kazalē.

Krievijas apgalvojumi, ka NATO raķešu sistēmas Austrumeiropā pārkāpj līgumu, ir "acīmredzams mēģinājums novērst uzmanību no [Krievijas] pārkāpumiem," viņš uzsvēra.

"Alianses pretraķešu aizsardzība ir tikai un vienīgi aizsardzības rakstura," skaidroja Kazalē. "[Pretraķešu aizsardzības sistēmas] objekti "Aegis Ashore" Rumānijā un Polijā pilnībā atbilst Līgumam par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT)."

Putins trešdien ikgadējā uzrunā Federālajai sapulcei paziņoja, ka Krievija būs spiesta izstrādāt jaunus ieroču veidus un izvērst tos pret valstīm, kurās tiek pieņemti lēmumi, kas apdraud Krievijas drošību.

"Krievijai būs jārada un jāizvieto ieroči, kas var tikt pielietoti ne tikai pret tām teritorijām, no kurām ir tieši draudi, bet pret tām teritorijām, kurās atrodas centri, kas ir pieņēmuši lēmumus par mūs apdraudošo sistēmu izvietošanu," sacīja Putins.

Krievijas atbilde vienmēr būs "iespaidīga un iedarbīga", uzrunājot abu parlamenta palātu likumdevējus, sacīja Putins.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu