Marenis: Es nevarēju šo iespēju neizmantot

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Marenis
Rihards Marenis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Rihards Marenis otro spēli pēc kārtas izcēlies ar vārtu guvumu, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru un saglabāt izredzes iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu turnīrā.

Rīgas "Dinamo" trešdien izbraukumā ar rezultātu 5:4 papildlaikā pārspēja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ".

Marenis vārtus guva otrajā periodā, panākot rīdziniekiem 3:1 vadību, savukārt papildlaikā uzvaras vārtus iemeta Līnuss Videls.

"Spēli iesākām ļoti labi - laukumā bijām agresīvi. Pirmās divas trešdaļas bija ļoti labas. Trešajā kaut kur palaidāmies un pieļāvām pāris kļūdu, kas ļāva viņiem rezultātu izlīdzināt. Papildlaikā visu izdarījām kā vajag un tikām pie ļoti vajadzīgajiem diviem punktiem. Protams, liels paldies par to Videlam. Kārtējo reizi apliecināja savas līdera dotības," intervijā kluba mājaslapā citēts Marenis.

25 gadus vecais uzbrucējs ar vārtu guvumu izcēlās otro spēli pēc kārtas, bet kopumā Marenis debijas sezonā KHL iemetis četras ripas.

"(Roberts) Lipsbergs nāca uz maiņu, bet ripa viņam pēkšņi nonāca slidās. Viņš ļoti labi spēja noorientēties, savākt ripu, tālāk to atdodot Koltonam Gilīsam. Tad es izlēcu laukumā, Koltons ripu atdeva (Brendonam) Makmilanam, kurš bija aiz vārtiem, un viņš nekavējoties to deva man uz vārtu priekšu. Es nevarēju šo iespēju neizmantot. Ripa tieši uz nūjas - grēks nemest vārtos," sacīja Marenis.

Rīgas "Dinamo" komanda vēl saglabā teorētiskas izredzes iekļūt KHL izslēgšanas spēļu turnīrā, savukārt "Severstaļ" jau kādu laiku vairs nevar šosezon kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.

Mača gaitā Rīgas "Dinamo" bija vadībā pret "Severstaļ" ar rezultātu 3:1 un 4:2.

"Viņi nepārstāja spēlēt, lai arī no turnīra tabulas viedokļa viņiem neko nevajag. Viņi spēlē savās mājās, un neviens negrib zaudēt. Viņi nospēlēja godam. Ar savu centību viņi tomēr panāca papildlaiku," pastāstīja Marenis.

Rīgas "Dinamo" sezonas noslēdzošo spēli KHL regulārajā čempionātā aizvadīs piektdien izbraukumā pret līgas līdervienību Maskavas CSKA.

"Jā, jāspēlē Maskavā pret CSKA, bet mums nav variantu. Ir jāņem divi punkti," uzsvēra Marenis.

Rietumu konferences turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 61 spēlē ieņem 9. vietu, bet Podoļskas "Vitjaz" ir par vietu punktu priekšā.

Arī "Vitjaz" piektdien aizvadīs regulārā čempionāta šosezon pēdējo spēli, savā laukumā uzņemot Austrumu konferences līderi Jekaterinburgas "Avtomobilist".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu