Finansējumu pedagogu algu palielināšanai ir iespējams atrast, pārliecināts Kučinskis (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais premjerministrs, tagadējais Saeimas deputāts Māris Kučinskis (ZZS) ir pārliecināts, ka šogad pedagogu algu palielināšanai finansējumu ir iespējams atrast.

Politiķis intervijā Latvijas Radio atzina, ka sākotnēji bijusi noruna, ka puse finansējuma pedagogu algu palielināšanai nāks no skolu tīkla sakārtošanas, bet pusi "pieliks klāt" valdība. Viņaprāt, jaunajai valdībai būtu gan jāvienojas par skaidriem izglītības nozares reformas uzdevumiem, gan jāatrod nauda.

Pēc viņa teiktā, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētājai Ingai Vanagai ir taisnība, ka no 1. septembra līdz jaunajam gadam nepieciešamie līdzekļi "nemaz nav tik lieli". Viņaprāt, "piespiežoties" tos kaut kā varētu atrast.

"Naudas nekad nav tik daudz, cik vajag - ne katram ģimenē, ne valsts budžetā," pauda Kučinskis, piebilstot, ka tāpēc kādam ir jāpiekāpjas un nauda kaut kur jāatrod.

Kā ziņots, ja līdz marta sākumam 2019.gada budžetā nebūs rasti līdzekļi, lai pildītu pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, tad aprīlī pedagogi pulcēsies protesta akcijā, bet ja tas nelīdzēs, tad notiks streiks, aģentūrai LETA pastāstīja Vanaga.

Pēc LIZDA ārkārtas padomes slēgtās daļas sēdes Vanaga norādīja, ka padomes locekļi bija vienoti pārliecībā par to, ka ir jāpastāv par savām tiesībām un normatīvajos aktos noteiktā pildīšanu, cenšoties panākt iepriekš valdībā apstiprinātā pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika izpildi.

Arī pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV), finanšu ministra Jāņa Reira (JV) un izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) uzklausīšanas LIZDA padome nemainīja savu uzstādījumu par atalgojuma palielināšanas pieprasīšanu, nobalsojot par virzīšanos uz protesta akcijām, ja 2019.gada budžetā netiks rasti līdzekļi grafika pildīšanai vēl šajā gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu