Kādreizējā Bibliotēkas ēkā Barona ielā izveidots jauns dzīvokļu nams (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bibliotēkas Nams/Publicitātes foto

Kādreizējā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā Krišjāņa Barona un Elizabetes ielas krustojumā, ieguldot četrus miljonus eiro, izveidots jauns dzīvokļu projekts “Bibliotēkas nams”. Iegādei tiek piedāvātas 57 dzīvojamās telpas un astoņas komerctelpas bez apdares.

“Bibliotēkas nama” ēka ir būvēta 1910. gadā bankas vajadzībām. Būtiska sabiedrības daļa šo neoklasicisma stila celtni atceras kā Latvijas Nacionālo bibliotēku, kas tur atradās no 1956. līdz 2014. gadam, kad tika pārcelta uz Pārdaugavu.

Reti kuram ir zināms, ka pirmsākumos šajā ēkā ir atradušies grezni restorāni, kā arī avīžu un žurnālu redakcijas.

Foto: Bibliotēkas Nams/Publicitātes foto

"Plānojot dzīvokļus, vēlējāmies šo bagāto vēsturi ne vien saglabāt, bet arī izcelt. Tāpēc namā, cik vien iespējams, saglabājām vēsturisko apdari, logus un grīdas materiālus,” stāsta Nauris Živuļins, “Bibliotēkas nama” sadarbības partneris projekta koncepcijas izstrādē un realizēšanā.

Foto: Bibliotēkas Nams/Publicitātes foto

Plānots, ka “Bibliotēkas nams” uzrunās jaunos pilsētniekus, kuri vēlas dzīvot Rīgas centrā un novērtē paliekošas vērtības. Interesentiem tiks piedāvāti dzīvokļi ar vienu, divām vai trīs istabām.

Kopumā dzīvojamās platības veidotas nelielas, tādējādi nodrošinot, ka tās ir finansiāli pieejamas, bet uzturēšana neprasa pārāk lielus izdevumus.

“Bibliotēkas nams” piedāvā dzīvokļus platībā no 20 m2 līdz 80 m2. Šādu tendenci var novērot visā pasaulē – lielpilsētu centrā dzīvojamās platības samazinās. Arī Rīgas centra namos redzam, ka plānojumi kļūst mazāki, bet pārdomātāki, aktīvam mūsdienu cilvēkam atbilstošāki,” piebilst Nauris Živuļins.

Foto: Bibliotēkas Nams/Publicitātes foto

“Bibliotēkas nams” ir daudzdzīvokļu nama projekts bijušajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā Krišjāņa Barona ielā 14. Projektā ir pieejami 57 dzīvokļi un astoņas komercplatības bez apdares.

Foto: Bibliotēkas Nams/Publicitātes foto
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu