Igaunijā darbu zaudēs vairāk nekā 200 "Danske Bank" darbinieku (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Danske Bank" izkārtne.
"Danske Bank" izkārtne. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Dānijas bankai “Danske Bank” atstājot Baltijas valstis, bez darba paliks vairāk nekā 200 cilvēku, vēsta “Postimees”. Aprēķināts, ka Igaunijā bez darba paliks 238 bankas darbinieki, bet Latvijā šis skaitlis ir daudz mazāks.

Kā portālam TVNET pavēstija “Danske Bank” Latvijas filiāles pārstāve Zane Strade, šobrīd “Danske Bank” filiālē Latvijā strādā 54 darbinieki.

“Tas, cik darbiniekus ietekmēs šis lēmums, lielā mērā būs atkarīgs no izvēlētā biznesa aktivitāšu slēgšanas scenārija. Pagaidām vēl detalizētāka informācija mums nav pieejama, jo nule tikai paziņots lēmums,” sacīja Strade.

Iepriekš vēstīts, ka Dānijas banka otrdien paziņoja par darbības pārtraukšanu Baltijas valstīs un Krievijā. Īsi pirms tam Igaunijas finanšu uzraudzības institūcija deva rīkojumu slēgt “Danske Bank” filiāli Igaunijā liela mēroga naudas atmazgāšanas dēļ.

Tomēr "Danske Bank" paziņojumā teikts, ka lēmums par darbības pārtraukšanu Baltijas valstīs un Krievijā esot pieņemts neatkarīgi no Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestādes lēmuma slēgt bankas filiāli Igaunijā.

"Neatkarīgi no Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestādes rīkojuma un atbilstoši savai stratēģijai koncentrēties uz pamattirgiem Ziemeļvalstīs "Danske Bank" kādu laiku apsvēra savas darbības Igaunijā, Latvija un Lietuvā, kā arī Krievijā, nākotni. "Danske Bank" tagad nolēmusi pārtraukt šo darbību," sacīts "Danske Bank" paziņojumā.

Tajā norādīts, ka turpinās darboties "Danske Bank" pakalpojumu centrs Lietuvā, kas "Danske Bank" vajadzībām veic administratīvās funkcijas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu