Šie pieci kungi cīnīsies par "Oskaru" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Naktī no svētdienas uz pirmdienu (no 24. uz 25. februāri) norisināsies 91. ASV kinoakadēmijas "Oskara" ceremonija, kura kulminēs ar trim kategorijām - labākā aktiera, aktrises un labākās filmas paziņošanu. Pirms ceremonijas atgādinām, ka par galveno vīriešu kārtas "Oskaru" cīnīsies šie pieci kungi. Piebildīsim, ka bukmeikeru prognozēs šobrīd izvirzījušies divi līderi - Kristians Beils un Rami Maleks.

Kristians Beils par lomu filmā "Vara" ("Vice")

Par "Oskara" balvu galvenajā vīriešu lomā cīnīsies jau vairākas reizes nominētais pārvērtību meistars Kristians Beils (Christian Bale). Viņš ir gandrīz neatpazīstams bijušā ASV viceprezidenta Dika Čeinija lomā. Par grimu un vizuālajām pārmaiņām detalizētāk lasiet šeit

Kristians Beils Dika Čeinija tēlā filmā "Vara" ("Vice")
Kristians Beils Dika Čeinija tēlā filmā "Vara" ("Vice") Foto: kadrs no filmas

Režisora Adama Makeja (Adam McKay) filmā Beils atveido Čeiniju gan jaunībā 60. gados, gan laikā, kad viņš divus termiņus bija ASV viceprezidents - Džordža V. Buša prezidentūras laikā.

Kristians Beils
Kristians Beils Foto: Reuters/ScanPix

Filmas reklāmas rullītis.

Bredlijs Kūpers par lomu filmā "Zvaigzne ir dzimusi" ("A Star Is Born")

Aktieris Bredlijs Kūpers (Bradley Cooper) šajā filmā ir gan režisors, gan galvenās lomas atveidotājs. Lentē Kūpers atveido Džeksonu jeb Džeku Meinu – pieredzējušu un gana populāru kantri mūzikas dziedātāju, kurš, slavas nogurdināts, ļaujas dažādām kaislībām un atkarībām.

Bredlijs Kūpers
Bredlijs Kūpers Foto: AFP/LETA

Pēc viena no koncertiem viņš bārā ievēro viesmīles un dziedātājas Elijas (Lady Gaga) priekšnesumu. Džeks nolemj viņai palīdzēt. "Oskaram" nominēta filmā dzirdamā Kūpera un Gāgas izpildītā dziesma "Shallow", kura tiks izpildīta arī ceremonijā.

"Zvaigzne ir dzimusi"
"Zvaigzne ir dzimusi" Foto: kadrs no filmas

Filmas reklāmas rullītis.

Vilems Defo par lomu filmā "Pie mūžības vārtiem" ("At Eternity's Gate")

Gleznotāja un režisora Džuliana Šnābela (Julian Schnabel) filma "Pie mūžības vārtiem" ("At Eternity's Gate") vēsta par nīderlandiešu gleznotāja, postimpresionisma pārstāvja Vinsenta van Goga dzīvi. Un lielisks šajā lomā ir Vilems Defo (Willem Dafoe), kurš atveido Van Gogu viņa dzīves pēdējā gadā, ko gleznotājs pavadīja Francijā. 

Vilems Defo
Vilems Defo Foto: Reuters/ScanPix

Kinolentē dokumentēti gleznotāja dzīves pēdējie mēneši 1890. gadā Ovēras pilsētā Francijā, kurp viņš devās, lai stiprinātu savu trauslo nervu sistēmu. Filmā slavenais gleznotājs tiek nošauts, nevis, kā pieņemts oficiālajās biogrāfijās, - beidz dzīvi pašnāvībā. 

Filmas reklāmas rullītis.

Rami Maleks (Rami Malek) par lomu filmā "Bohēmista rapsodija" ("Bohemian Rhapsody")

Lieliskā seriāla «Mr. Robot» zvaigzne Rami Maleks (Rami Malek) šajā biogrāfiskajā filmā par rokgrupu "Queen" atveido tās kolorīto līderi Frediju Merkūriju (Freddie Mercury). Filmā aplūkots 15 gadu laika posms no grupas dibināšanas līdz 1985. gada koncertam «Live Aid» - sešus gadus pirms Merkūrija nāves no AIDS izraisītām komplikācijām.

Rami Maleks seriāla «Mr. Robot» filmēšanas laukumā
Rami Maleks seriāla «Mr. Robot» filmēšanas laukumā Foto: Vida Press

Par šo lomu ēģiptiešu izcelsmes aktieris jau saņēmis "Zelta globusu", BAFTA balvu, Holivudas kinoaktieru ģildes balvu, Austrālijas filmu institūta balvu un citas godalgas.

"Bohēmista rapsodija"
"Bohēmista rapsodija" Foto: publicitātes

Filmas reklāmas rullītis.

Vigo Mortensens par lomu filmā "Ceļvedis" ("Green Book")

Dāņu izcelsmes amerikāņu aktieris Vigo Mortensens (Viggo Mortensen) "Oskara" balvai kategorijā "Labākais aktieris" nominēts jau trešo reizi. Šoreiz filmā, kuras darbība risinās 1960. gados Amerikā, viņš iejuties mazizglītota bāra apsarga Tonija tēlā, kas saņem piedāvājumu kļūt par melnādainā pasaules līmeņa pianista doktora Dona Šērlija šoferi koncertturnejā no Manhetenas līdz pat dienvidu štatiem.

Vigo Mortensens
Vigo Mortensens Foto: AFP/LETA

Viņi dodas braucienā, ņemot līdzi ceļvedi, kurā atzīmēti tie retie iestādījumi, kuri ir droši afroamerikāņiem. Ceļojuma laikā viņi saskarsies gan ar rasismu, gan ar negaidītu cilvēcību, un, par spīti abu atšķirīgumam, abu starpā uzplauks patiesa draudzība.

Atgādinām, ka gada sākumā režisora Pītera Farelija (Peter Farrelly) filma triumfēja arī ASV Producentu ģildes balvu pasniegšanas ceremonijā.

Foto: Vigo Mortensens "Green Book" pirmizrādē.

Filmas reklāmas rullītis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu