Retums mājokļu tirgū - dzīvoklis Rīgas centrā ar ziemas dārzu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Dzīvokli galvaspilsētas centrā, kas var lepoties ar 33.9m² lielu ziemas dārzu, patiešām var saukt par retumu, jo, visbiežāk, dzīvokļi sava plānojuma dēļ šādu ekskluzīvu iespēju neatļauj, kā arī, nav noslēpums, ka šādas "ekstras" izbūves izmaksas, visticamāk, nebūs no mazākajām. Lielisks piemērs ir Rīgas centra - Baznīcas ielas mājoklis, kam ir gan kvalitatīva apdare, gan smalki interjera un dizaina risinājumi, gan ļoti veiksmīgs plānojums. Arī pats dzīvojamais nams ir ievērības cienīgs - renovēta vēsturiska māja, prestižā vietā klusajā Rīgas centrā.

Par vienu no lielākajām ekstrām var saukt jau iepriekš minēto ziemas dārzu, kas kalpo gan kā arhitektūras elements, gan praktiskiem mērķiem - mājokļa platības palielināšanai. Ziemas dārzs no vienkāršas terases vai balkona atšķiras ar vairākām iezīmēm - to viscaur ieskauj stikls, tā ir apsildāma mājokļa telpa un, kā jau vārdam "dārzs" piederas, tur īstā vieta ir dažādiem augiem, kas mīl siltumu.  

Foto: city24.lv

Līdz ar to var uzskatīt, ka ziemas dārzs ir sava veida papildu iespēja, kur atrasties tuvāk dabai un baudīt ekskluzīvu atpūtu vai nodarboties ar iemīļotu hobiju, piemēram, puķkopību. No verandas, kas arī ir bieži dzirdēts apzīmējums šāda tipa būvēm, ziemas dārzs atšķiras tieši ar iespēju tur nodrošināt siltumu, jo daudzi atcerēsies, ka verandas kādreiz bija plaši pieejamas privātmājās kā vēsa un neapkurināma papildu telpa, kur patīkami pavadīt laiku vasaras karstākajās dienās.  

Foto: city24.lv

Šis Baznīcas ielas mājoklis var lepoties arī ar koka logiem, vitrāžām, ozolkoka parketu, Art deco stilā veidotu interjeru, slavenu zīmolu dizaina apgaismes ķermeņiem, kvalitatīvām vadošo dizaineru mēbelēm no Itālijas.

Foto: city24.lv

Dzīvojamais nams ir arhitekta Rūdolfa Filipa Donberga projektēts un ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis - ielas fasādē ir jūgendstilam raksturīga formu un detaļu bagātība, pilnībā renovēta un grezni flīzēta, daudzkrāsaina kāpņu telpa. Papildu ērtības ir iebūvēts lifts, slēdzama mājas ieeja.

Uzzini vairāk par īpašumu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu