Spānijā sieviete mirusi pēc maltītes restorānā ar "Michelin" zvaigzni (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Spānijas pilsētā Valensijā kāda 46 gadus veca sieviete mirusi pēc maltītes ar vienu "Michelin" zvaigzni novērtētajā restorānā "RiFF". 18 citi cilvēki, tai skaitā mirušās sievietes vīrs un pusaugu dēls, pēc ieturēšanās lepnajā restorānā jutās slikti. Reģionālais veselības dienests izmeklē notikušo, vēsta spāņu laikraksts "El Pais".

Ziņas par traģisko gadījumu apstiprināja dienesta vadītāja Ana Barselo, paužot līdzjūtību sievietes ģimenei. 

"Mēs veicām pirmo ēdināšanas vietas pārbaudi, un viss šķita normāli," viņa informēja. "Tagad tiks veiktas pārtikas produktu analīzes."

Dienestam par saindēšanos restorānā "RiFF" tika ziņots pēc tam, kad trīs vienas ģimenes locekļi 16.februārī saindējās ar tur apēsto pārtiku. Pēc maltītes viņiem parādījās tādi saindēšanās simptomi kā vemšana un caureja. Tēva un dēla simptomi bija viegli, taču sieviete nākamās dienas rītā mājās nomira.

Vēlāk atklājās, ka vieglus saindēšanās simptomus piedzīvojuši pavisam 18 cilvēki.

Barselo nekomentēja medijos izskanējušās ziņas, ka pie vainas varētu būt bijuši restorāna ēdienkartē iekļautie lāčpurni - ēdamās sēnes.

Izmeklētāji pētīs, vai sieviete saindējās ar kādu no restorāna produktiem, vai arī nāves cēlonis bija cits, piemēram, kāda slimība vai aizrīšanās miega laikā.

"RiFF" īpašnieks paziņojis, ka restorāns būs slēgts līdz saindēšanās cēloņa noskaidrošanai. Viņš pauda "dziļu nožēlu" par radušos situāciju.

Prestižajā restorānu ceļvedī "Michelin Guide" nelielam iestādījumu lokam - labākajiem no labākajiem - tiek piešķirtas "Michelin" zvaigznes. Maksimālais zvaigžņu skaits, ko restorāns var iegūt, ir trīs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu