Igaunijā no ledainas upes izglābj slīkstošu suni - taču tas patiesībā izrādās vilks (14)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijā no ledainas upes izglābj slīkstošu suni - taču tas patiesībā izrādās vilks
Igaunijā no ledainas upes izglābj slīkstošu suni - taču tas patiesībā izrādās vilks Foto: Publicitātes foto

Igaunijā strādnieki no Sindi upes dambja pamanīja ledainajā ūdenī, kā paši domāja, slīkstošu suni. Trīs vīrieši metās dzīvniekam palīgā, sasildīja un aizveda pie veterinārārsta. Tikai tad labdari uzzināja, ka patiesībā izglābuši vilceni, ziņo portāls "Postimees".

Rando Karsteps, Robins Sillamaje un Erki Vjali ceturtdienas rītā strādājot ieraudzīja, ka turpat netālu pa ūdeni kuļas sunim līdzīgs dzīvnieks. Vīrieši steidzās palīgā.

"Viņa peldēja pati, bet mēs sākām viņas priekšā lauzt ledu," teica Karsteps.

Pēc nosalušā dzīvnieka izcelšanas no ledus glābēji mašīnā sameklēja vannas dvieli, ar kuru "suni" nosusināja un ielaida mašīnā sildīties.

Vīriešiem sāka rasties aizdomas, kad viņi rūpīgāk apskatīja izglābto dzīvnieku. Ķepas pārāk brangas - varbūt tas ir vilks? Viņi nolēma aizvest savu jauniegūto četrkājaino draugu pie veterinārārsta. Brauciena laikā zvērs mierīgi gulēja klēpī vienam no saviem glābējiem.

Arī veterinārajā klīnikā ārsti uzreiz nesaprata, ar ko viņiem darīšana. Skaidrību ieviesa kāds mednieks, kurš apstiprināja - viens no glābējiem patiešām bija ļāvis klēpī miegaini šņākuļot vilkam.

Tā kā vilcene jutās labi, to tika nolemts izlaist mežā. Pēc vides aizsardzības aģentūras lūguma viņai tiks uzstādīta izsekošanas ierīce.

Kā portālam "Postimees" paskaidroja dabas aizsardzības aģentūras pārstāvis, pagājušogad dzimušajiem vilcēniem vēl būtu jāturas barā - nošķiršanās no pārējiem parasti notiek pavasarī. Jaunie vilcēni ir vienlaikus gan mazāk pieredzējuši, gan arī bezbailīgāki, tāpēc var apmaldīties vai iekulties bīstamās situācijās. Vilcēniem šajā vecumā vēl arī nav sevišķu baiļu no cilvēkiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu