Bobslejisti un skeletonisti aizvadīs Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas bobslejisti
Latvijas bobslejisti Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobslejisti un skeletonisti šajā nedēļas nogalē Kalgari trasē Kanādā aizvadīs sezonas pēdējo Pasaules kausa posmu.

Skeletons (naktī uz sestdienu plkst. 00.30 un svētdien plkst. 17.30)

Kalgari trasē skeletonisti sacentīsies divas reizes. Vispirms tiks aizvadītas Kēnigszē (Vācija) posma atceltās sacensības, bet svētdien notiks noslēdzošā posma mači.

Skeletonisti Kalgari trasē aizvadījuši trīs treniņbraucienus. Martins Dukurs ieņēmis 16., 4. un 14. vietu, savukārt Tomass Dukurs ierindojās 6., 2. un 5. pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukurs ar 1141 punktu ierindojas 4. vietā, bet T.Dukurs ar 880 punktiem atrodas 7. pozīcijā.

Kopvērtējuma līderis ir Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs ar 1269 punktiem. Viņam ar 1245 punktiem seko Sunbins Juns no Dienvidkorejas, bet trešais ar 1161 punktu ir Ņikita Tregubovs no Krievijas.

Bobslejs (sestdien un svētdien plkst. 22.30)

Sestdien bobslejisti aizvadīs divnieku sacensības, bet svētdien risināsies četrinieku mači.

Oskars Ķibermanis treniņbraucienos divreiz uzrādījis 3. rezultātu un divreiz ierindojies 14. pozīcijā.

Savukārt šosezon Latvijas otrais pilots Ralfs Bērziņš treniņbraucienos ieņēmis 21., 24., 22. un 26. vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžām Ķibermanis ieņem otro vietu ar 1388 punktiem, bet līderis ir Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, kurš uzvarējis visos posmos un sakrājis 1575 punktus.

Trešajā vietā ir Vācijas pilots Niko Valters ar 1048 punktiem, bet Bērziņš ar 650 punktiem ierindojas 16. pozīcijā. Tiesa, Latvijas otrais pilots piedalījies tikai piecos no septiņiem Pasaules kausa posmiem.

Kopvērtējumā četrinieku ekipāžām līderis arī ir Frīdrihs, kurš sakrājis 1502 punktus, bet Ķibermanis ieņem otro vietu ar 1424 punktiem.

Trešajā pozīcijā ierindojas Vācijas pilots Johanness Lohners ar 1405 punktiem, bet Bērziņš, piedaloties tikai četros posmos, ar 552 punktiem ieņem 17. vietu.

Bobsleja un skeletona sezona noslēgsies Vistleras trasē Kanādā, kur risināsies pasaules čempionāts no 1. līdz 9. martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu