Kurucs: Situācija ir līdzīga, kādā esmu bijis jau iepriekš

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) debitants Rodions Kurucs nepārdzīvo, ka Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons negaidīti viņu neizlaida laukumā komandas iepriekšējā spēlē.

Kuruca pārstāvētā "Nets" ceturtdien ar rezultātu 99:113 savā laukumā atzina Portlendas "Trail Blazers" pārākumu. 

21 gadu vecais Latvijas uzbrucējs bija vienīgais no mačam pieteiktajiem "Nets" spēlētājiem, kurš nedevās laukumā.

Kad laukumā ir devies Kurucs, "Nets" komandas uzvaru un zaudējumu bilance šosezon ir 24-17. Kad latvietis ir devies laukumā starta pieciniekā, Bruklinas bilance ir 18-11.

Savukārt komanda ir izcīnījusi tikai sešas uzvaras un piedzīvojusi 13 zaudējumus, kad laukumā nav devies Latvijas basketbolists.

Līdz ar to Kuruca nespēlēšana mačā pret "Trail Blazers" bija pārsteigums. "Nets" treneris Etkinsons pēc spēles sīkāk gan nepaskaidroja iemeslus, kāpēc viņš laukumā neizlaida latvieti.

Etkinsons vien norādīja, ka "Nets" komanda turpina spēlēt ar 10 spēlētāju rotāciju un šajā mačā tā nebija izvēlēta veiksmīgi. Tiesa, laukumā izgāja 11 no spēlei 12 pieteiktajiem "Nets" spēlētājiem.

"Viss ir kārtībā. Visi (spēlētāji) ir veseli, visi var spēlēt. Esmu par to priecīgs. Es vienkārši gaidu atkal savu momentu. Situācija ir līdzīga, kādā esmu bijis jau iepriekš," laikraksts "New York Post" citē Kurucu, kurš atgādināja par laiku Spānijas klubā Barselonas "Lassa", kur Latvijas basketbolistam nedeva iespēju sevi pierādīt.

"Līdz ar to es gaidu savu iespēju un būšu gatavs, kad treneris mani atkal vēlēsies izmantot," piebilda Latvijas basketbolists.

Kurucam tika vaicāts, kādu padomu viņam sniedzis treneris Etkinsons. "Spēlēt savu spēli, ieguldīt papildu pūles, cīnīties par 50:50 bumbām, cīnīties par atlēkušajām bumbām, skriet laukumā - darīt vienkāršās lietas, kas mums vajadzīgas dzirkstelei."

Savā debijas sezonā NBA regulārajā čempionātā Kurucs aizvadījis 41 spēli, vidēji guvis 8,8 punktus un izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu