Cupra zīmols iegūs "karstu" hibrīdu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cupra Formentor Concept
Cupra Formentor Concept Foto: Publicitātes foto

Seat augstas veiktspējas modeļi tiks nodalīti kā Cupra zīmola mašīnas. Nākamais modelis būs krosovers Formentor ar hibrīddzinēju, un tā konceptuālā versija tiks prezentēta Ženēvas automobiļu izstādē. 

Jaunais modelis izstrādāts atbilstoši Cupra zīmola specifikai. Arī dizaineri savu darbu veikuši, cenšoties modeļa ārējā izskatā apvienot klasiskā krosovera un ielas sporta auto galvenās īpašības, savukārt tādiem dizaina elementiem kā aizmugurējiem gaismekļiem visā mašīnas korpusa platumā un matētajai virsbūves krāsai jāpalīdz atstāt augstvērtības un kvalitātes iespaids.

Automobilis vārdu aizguvis no tāda paša nosaukuma pussalas Maljorkas austrumos. Tās tālāko punktu, Formentoras ragu, savukārt mēdz dēvēt par vietu, kur satiekas vēji. 

Foto: Publicitātes foto

Formentor prototipa salonā ir sportiski kausveida sēdekļi ar oglekļa šķiedras karkasu, ādas apdare divos toņos, stūre ar plakanu apakšējo daļu, digitāls instrumentu panelis un 10 collu centrālais ekrāns, kurā integrēta arī klimata kontroles vadība. Viduskonsole ir tukšāka nekā ierasts mūsdienu auto, jo šeit ir vien neliela izmēra transmisijas selektors, stāvbremzes aktivizēšanas poga, dzinēja iedarbināšanas poga, kā arī podziņas start-stop sistēmas atslēgšanai un durvju atslēgšanas/aizslēgšanas poga.

Foto: Publicitātes foto

Kā jau minēts ievadā, Formentor ir apgādāts ar hibrīddzinēju, kura bāze ir benzīna turbo motors. Precīzas specifikācijas nav, taču kopējā jauda, ko DSG automāts novada riteņiem, ir 245 zirgspēki. Papildus tam Formentor spēj līdz 50 kilometriem nobraukt ar elektrību vien.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu