Porziņģa "Knicks" kreklus tirgotājiem Latvijā grūti pārdot pat ar milzu atlaidēm (6)

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristapa Porziņģa bijušās komandas Ņujorkas "Knicks" krekls ar 6.numuru.
Kristapa Porziņģa bijušās komandas Ņujorkas "Knicks" krekls ar 6.numuru. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas labākā basketbolista Kristapa Porziņģa bijušās komandas kreklus ar 6.numuru vietējiem sporta preču mazumtirgotājiem pēc spēlētāja pārcelšanās uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Dalasas "Mavericks" esot ļoti grūti pārdot. Nelīdzot arī 50% un pat 70% atlaides, bet nelielā pircēju daļa, kas tomēr iegādājas šos kreklus, esot kolekcionāri.

Portāls TVNET sazinājās ar trim tirgotājiem, kuru veikalos pieejami "Knicks" komandas krekli ar Porziņģa uzvārdu. Divi no trim uzrunātajiem tirgotājiem - "Pro Basketball" un "Ballzy" - dalījās ar konkrētu informāciju, bet "Sportland" pārstāvis sniedza vien formālu atbildi.

"Informācija par preču pārdošanas rezultātiem, noliktavas rezervēm ir konfidenciāla. Varam tikai apstiprināt, ka pēc Kristapa Porziņģa kluba maiņas personalizētajiem krekliem esam palielinājuši atlaides," elektroniskā pasta sarakstē TVNET atbildēja "Sportland" pārstāvis Aivars Mežvēvers.

Daudz konkrētāki savos komentāros bija "Pro Basketball" tirdzniecības speciālists Salvis Mētra un "Ballzy" pārstāvis Kaspars Dvinskis.

Gan Mētra, gan Dvinskis apstiprināja, ka viņu pārstāvēto firmu veikalos Porziņģa "Knicks" kluba krekli joprojām ir pieejami, bet to cena ir daudz zemāka nekā iepriekš.

"Uzreiz pēc Porziņģa aizmainīšanas uz "Mavericks" visai Ņujorkas "Knicks" produkcijai uzlikām 50% atlaidi. Jāsaka tā - interese nav liela. Noliktavā vēl ir diezgan daudz šo preču. Pa retam kāds nopērk, bet tie ir kolekcionāri. Tādi, kuri grib kreklu ierāmēt un pielikt mājās pie sienas," pastāstīja "Ballzy" pārstāvis Dvinskis.

Līdzīga situācija esot arī "Pro Basketball" veikalā, atzīst Mētra. Viņu noliktavās gan neesot pārāk daudz "Knicks" atribūtikas, bet Porziņģa komandas maiņa veikalam radījusi zaudējumus.

"Porziņģa krekliem mūsu veikalos piemērojam maksimālas atlaides. Interese gan nav liela. Visi seko līdzi notikumiem. Līdz šim Kristapa "Knicks" krekli bija mūsu pārdotākā prece no NBA atribūtikas klāsta," atklāja "Pro Basketball" tirdzniecības speciālists Mētra.

Mētra arī pauda, ka NBA atribūtikas noiets Latvijā ir mainīgs. Piemēram, pagājušajā sezonā pirktākā cepurīte "Pro Basketball" veikalos esot bijusi ar Klīvlendas "Cavaliers" logo. Pirms šīs sezonas komandas līderis Lebrons Džeimss devās uz Losandželosas "Lakers", kas arī ievērojami mazināja pircēju vēlmi iegādāties "Cavaliers" cepurītes.

Jautāts par to, kad "Pro Basketball" varētu sākt tirgot Dalasas "Mavericks" kreklus ar Porziņģa uzvārdu uz muguras, Mēra konkrētu atbildi vēl nevarēja sniegt. Esot jāsagaida "Nike" kompānijas oficiāls paziņojums, ka tā sāk šīs preces izplatīšanu Baltijas reģionā. 

Portāls TVNET sazinājās arī ar Porziņģa dzimtās Liepājas "Sportland" veikalu, kas atrodas t/c "Kurzeme". Savdabīgi, bet šajā veikalā nemaz nevar nopirkt Ņujorkas "Knicks" kreklus. Šīs tirdzniecības vietas piedāvājumā esot vien Latvijas izlases krekli ar sesto numuru.

Veikala darbinieks pastāstīja, ka to arī pērkot gausi. Lielāks pieprasījums esot vien tad, kad krekliem pazemina cenu. 

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis pārstāvēja Ņujorkas "Knicks" komandu kopš 2015./2016. gada sezonas.

Spēlētāju maiņas darījuma ietvaros uz Dalasu devās arī Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks. Savukārt "Knicks" pretī saņēma Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un jauno spēlētāju izvēles tiesības NBA drafta pirmajā kārtā.

Latvija labākais basketbolists joprojām ārstē traumu, jo 2018.gada februārī pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Viņš basketbola laukumā atgriezīsies vien nākamajā sezonā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu