Latvijas basketbolisti nervozā cīņā zaudē Spānijai (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaudējumu priekšpēdējā spēlē Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīrā piektdien piedzīvoja Latvijas nacionālā basketbola komanda, kas ar 62:67 "Arēnā Rīga" piekāpās spēcīgajai Spānijas izlasei. Līdz ar to, lai sasniegtu PK finālturnīru, Arņa Vecvagara vadītajai vienībai pirmdien Melnkalnē būs nepieciešama uzvara ar 10 punktu pārsvaru. 

Mājiniekiem rezultatīvākais šajā mačā ar 18 punktiem bija Aigars Šķēle, deviņus punktus iemeta Ingus Jakovičs, astoņus pievienoja Ojārs Siliņš, bet Mārtiņš Meiers izcēlās ar sešiem punktiem un deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Spānijas rindās 17 punktus guva Dario Brisela, bet 13 punkti Kino Kolomam. 

Mača rezultātu atklāja Šķele, kurš pēc veiksmīgas māņkustības realizēja metienu no tuvas distances. Turpinājumā vāja cīņa pie sava groza un kļūda uzbrukumā Latvijas izlasi noveda iedzinējos ar rezultātu 2:7. Tam sekoja valstsvienības galvenā trenera Arņa Vecvagars pieprasīts minūtes pārtraukums.

Arī pēc pauzes Latvijas basketbolisti spēlēja pasīvi aizsardzībā un neuzmanīgi uzbrukumā, tādējādi pirmās ceturtdaļas vidū laukuma saimnieki atradās iedzinējos jau ar 6:14. Spāņi tikmēr ar labu precizitāti realizēja metienus no spēles, pamazām palielinot pārsvaru līdz +15.

Otrās ceturtdaļas sākumā spāņiem joprojām piederēja iniciatīva, turklāt Latvijas basketbolisti turpināja nesekmīgi uzbrukt no tālās distances - visi 13 pirmajā puslaikā izpildītie tālmetieni lidoja grozam secen.

Pirmajā puslaikā Latvijas izlasē rezultatīvākais ar pieciem punktiem bija Rihards Lomažs, bet pa četriem punktiem iemeta Šķēle, Mejeris un Kaspars Vecvagars.

Pēc puslaika pārtraukuma Latvijas basketbolistu sniegums sevišķi neuzlabojās. Trešās ceturtdaļas vidū Siliņš realizēja mājiniekiem pirmo tālmetienu, kad šajā mačā pirmie 15 trīspunktnieki bija aizmesti garām. Tobrīd rezultāta starpība tika samazināta līdz 13 punktiem (30:43).

Siliņš vēlāk trāpīja vēl vienu tālmetienu, taču rezultāta starpība bija pieaugusi, līdz ar to pēc sekmīgā trīspunktnieka Latvijai atradās iedzinējos ar -16. Veiksmīgi nospēlējot aizsardzībā, mājiniekiem labāk klājās arī uzbrukumā. Ate, Meiers un Šķēle līdz trešās ceturtdaļas beigām panāca rezultātu 41:51.

 

Šķēle ceturtās ceturtdaļas ievadā trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas, tobrīd samazinot rezultāta starpību līdz -6. Mājiniekiem neizdevās nosargāt savu grozu, taču turpinājumā Jakovičs realizēja trīs soda metienus un metienu no groza apakšas - 52:55.

Spānijas izlase pieprasīja minūtes pārtraukuma, pēc kuras Latvijas basketbolisti lieliski nospēlēja aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem astoņās sekundēs tikt pāri centra līnijai. Vēlāk mājiniekiem vairākas reizes neizdevās nosargāt savu grotu, taču pēc Jakoviča precīzajiem soda metieniem un Šķēles sekmīga caurgājiena sarežģītā situācijā, Latvijai teju bija panākusi neizšķirtu - 60:61.

Kino Koloms realizēja tālmetienu 79 sekundes pirms mača pamatlaika beigām, bet pēc brīža Meiers netrāpīja divus soda metienus. Latvijas izlase arī pretinieku nākamo uzbrukumu nespēja neitralizēt, nokļūstot iedzinējos ar -6, kad bija atlicis spēlēt 21 sekundi. Galarezultātā Latvija piekāpās ar 62:67. 

Vēl šodien I apakšgrupas ietvaros Melnkalne viesos ar 76:74 (17:34, 9:6, 25:16, 25:18) pārspēja Ukrainu, bet Turcija savā laukumā ar 77:58 (11:17, 23:9, 24:16, 19:16) pieveica Slovēniju.

No I apakšgrupas dalību finālturnīrā nodrošinājusi arī Turcija. 

Turnīra pirmajā aplī pērn septembrī Latvijas izlase izbraukumā atspēlēja 18 punktu deficītu, taču mača galotnē piekāpās Spānijas valstsvienībai ar rezultātu 82:85. Tajā spēlē rezultatīvu sniegumu demonstrēja Jānis Timma un Jānis Strēlnieks, kuri katrs guva 20 punktus. Viņi gan šajā mačā nepiedalīsies. 

Visi ULEB Eirolīgas klubu spēlētāji - Strēlnieks, Timma (abi - Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), Rolands Šmits (Barselonas "Lassa", Spānija) un Žanis Peiners (Stambulas "Dariššafaka Tekfen", Turcija), izņemot Anžeju Pasečņiku, būs gatavi palīdzēt Latvijas komandai pirmdien gaidāmajā, izšķirīgajā mačā pret Melnkalni. 

Latvijas - Spānijas pirmā apļa spēles galerija

2019. gada Pasaules kausa izcīņa risināsies astoņās pilsētās Ķīnā. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu