Gadu pēc lietas saņemšanas paziņos lēmumu lietā par cigarešu kontrabandu Latgalē lielā apmērā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: «Apollo»

Latgales apgabaltiesa pirmdien, 25.februārī, paziņos nolēmumu krimināllietā par cigarešu kontrabandu lielā apmērā organizētā grupā, kurā apsūdzētas astoņas personas, tostarp trīs bijušie Valsts policijas (VP) darbinieki.

Tiesas publiskotā informācija liecina, ka lieta apgabaltiesā nonākusi 2018.gada februārī.

Šodien tiesas sēde sākta ar tiesu debatēm, un lieta izskatīta. Pirmdien plkst.10 tiesa gatavojas paziņot savu spriedumu.

Kā aģentūra LETA iepriekš uzzināja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību nodaļā, kontrabandu lielā apmērā organizētā grupā izdevās apturēt 2013.gada jūnijā Latgalē. Kriminālprocesā tika izņemti 6,9 miljoni cigarešu "Premjer", tādējādi novēršot kaitējumu valsts budžetam aptuveni 722 400 latu (1 027 882 eiro) apmērā.

Kriminālprocesā tika aizturētas astoņas personas, trīs no tām bijušie VP darbinieki. Par aizdomās turētajiem tika atzītas deviņas personas.

Trim personām minētajā lietā uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas - par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā, piecām personām - pēc Krimināllikuma 191.panta par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm un citām vērtībām.

Prokurors minētajā lietā visiem apsūdzētajiem bija pieprasījis piemērot reālu brīvības atņemšanu no trim līdz astoņiem gadiem ar mantas konfiskāciju.

Tomēr Rēzeknes tiesa lietā par vainīgiem atzinusi un notiesājusi tikai divus no astoņiem apsūdzētajiem. Jurijam Dmitrijevam piemērots sods ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un desmit dienām ar mantas konfiskāciju, bet Kasparam Ansveram - uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem ar mantas konfiskāciju. No abiem apsūdzētajiem solidāri par labu Valsts kasei nolemts piedzīt arī 786 526 eiro.

Tāpat tiesa sagatavojusi blakuslēmumu par VID Muitas kriminālpārvaldes pieļautajām kļūdām izmeklēšanas gaitā.

Par pirmās instances spriedumu lietā saņemtas vairākas apelācijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu