Bordāna birojā strādā trīs bijušās KNAB amatpersonas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) biroju papildinājis preses sekretārs Andris Vitenburgs un padomnieks Mārtiņš Lode, līdz ar to ministra birojā strādā trīs bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas, liecina informācija Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Vitenburgs līdz šim bija preses sekretārs Bordāna priekštecim Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK). Pirms nokļūšanas Rasnača birojā Vitenburgs vairākus gadus strādāja KNAB par galveno speciālistu, kur viens no viņa uzdevumiem bija KNAB sadarbība ar presi.

Lode savulaik bija toreizējā KNAB biroja Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša vietnieks. 2016.gadā Jurašs un Lode bija starp KNAB darbiniekiem, ar kuriem toreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks izbeidza dienesta tiesiskās attiecības. KNAB toreiz tika veikta reorganizācija un ar Streļčenoka rīkojumu izveidota vērtēšanas komisija konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām prasībām.

Jurašs pēc aiziešanas no KNAB pievienojās Jaunajai konservatīvajai partijai. Viņš tika ievēlēts Saeimā un pēc valdības izveidošanas kļuva par Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru. Nesen Saeima izdeva Jurašu kriminālvajāšanai, taču viņš paziņojis, ka vēl nenoliks parlamenta deputāta mandātu.

Jau ziņots, ka Bordāna biroja vadītājs ir Aldis Bukšs. Bukšs agrāk darbojās Ekonomikas ministrijā kā Ārvalstu investīciju piesaistes nodaļas vecākais referents.

Bijušās KNAB amatpersonas strādā arī citu ministru birojos. Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) biroja vadītāja ir bijusī KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītājas vietniece Signe Bole, bet satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomnieks juridiskajos jautājumos ir Uģis Upenieks, kurš pēdējos 14 gadus strādājis KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļā, darbojoties ar īpaši smagu korupcijas noziegumu atklāšanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu