Lai tava intīmākā vietiņa būtu skaista... (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Mūsdienās sievietei vairs nav jācieš no maksts sausuma, maksts gļotādas atrofijas, maksts audu atslābināšanās! Maksts atjaunošana ar lāzerprocedūru, ginekoloģiskās injekcijas un intīmā plastika atrisina problēmas, kas sagādā, gan psiholoģiski, gan fiziski nepatīkamus brīžus.

Sievietēm pēc dzemdībām

Dzemdību laikā sievietes dzimumorgāni tiek pakļauti lielām izmaiņām - noārdās dzemdes iekšējais slānis, izdalās placenta un lohijas — fizioloģiski izdalījumi, iekšējie audi un maksts sekrēts, iesāk SIA “Veselības centrs 4” ginekoloģe Ilona Kampara. Tiek izstiepts dzemdes kakla kanāls, kas parasti slēdzas 2., 3. nedēļā pēc dzemdībām, bet tā audi pilnībā atjaunojas tikai pusotra, divu mēnešu laikā. Parasti maksts gļotāda un muskulatūra atjaunojas pēc 3 līdz 4 nedēļām, taču hormonālo izmaiņu ietekmē sievietei, kas baro bērnu, izdalās daudz hormona prolaktīna un maksts gļotādas sausums ir fizioloģisks stāvoklis, bet no tā cieš seksuālā dzīve.

Lai gaidītais brīdis nebiedē
Lai gaidītais brīdis nebiedē

Kādu laiku pēc dzemdībām var būt urinēšanas traucējumi — dedzinoša un sāpīga sajūta urinējot, neliela urīna nesaturēšana šķaudot, klepojot, lecot. Parasti par to maz runā, jo visa uzmanība pēc dzemdībām tiek pievērsta mazulim, aizmirstot par sievietes komfortu. Taču ārsti iesaka - ja šīs problēmas - maksts sausums, urīna nesaturēšana, maksts kanāla atslābums, kas radies tā izstiepšanās rezultātā, sāpes plīsumu un šuvju vietās – ieilgst, noteikti konsultējieties ar ginekologu, jo mūsdienu medicīna piedāvā lieliskus risinājumus, lai no tām atbrīvotos.

Šobrīd var izmantot ne tikai klasiskos lubrikantus, bet arī lāzerprocedūras, hialuronskābes vai plazmas preparātu injekcijas.

Ja nelielu urīna nesaturēšanu, kas radusies pēc dzemdībām, atstāj bez ievērības, tā laika gaitā var pārtapt daudz lielākas pakāpes urīna nesaturēšanā, kas sagādā krietni vairāk problēmu.

Sievietēm premenopauzes, menopauzes un pēcmenopauzes laikā

Katras sievietes dzīvē ir dažādi posmi, un visas vēlas tos izdzīvot skaisti un pilnvērtīgi. Lai arī sieviete var būt pievilcīga un atraktīva visos vecumos, daba un ātri skrejošie gadi dara savu. Hormonālās izmaiņas neviens nevar atcelt, bet to radīto diskomfortu mūsdienās gan ir iespējams novērst. Maksts sausums, tā izraisīts iekaisums, sāpes dzimumakta laikā, dedzinoša sajūta, nieze, urīna nesaturēšana un maksts kanāla atslābums, noslīdējumi, dažādas izmaiņas ārējos dzimumorgānos – pigmenta plankumu parādīšanās, ārējo kaunuma lūpu sarukšana vai sakrunkošanās ir visbiežākās sieviešu sūdzības.

Pateicoties medicīnas tehnoloģiju attīstībai, tās visas ir mazināmas un novēršamas, ņemot palīgā gan lāzertehnoloģijas, gan ginekoloģiskās injekcijas, gan intīmo plastiku.

Seksuālā apmierinātība abiem partneriem

Lai būtu apmierināti abi partneri, pamatuzdevums ir novērst sievietes seksuālo disfunkciju. Tā var būt saistīta ar maksts kanāla atslābumu, ka arī ja ir problēmas ar maksts gļotādu un asins apgādi, proti, ar jūtīgumu un lubrikāciju. Maksts kanāla atslābums var rasties gan pēc dzemdībām, kad tas tiek izstiepts, īpaši, ja ir bijis liels auglis vai arī bijušas, piemēram, dvīņu dzemdības, gan arī laika gaitā, sievietei novecojot.

Arī par to runā maz, tas ir tāds kā tabu temats, tomēr nevajadzētu kautrēties par to runāt ar savu ginekologu. Turklāt šis maksts atslābums jeb tvirtuma zudums attiecas uz abiem partneriem, samazinot seksuālās baudas intensitāti gan vīrietim, gan sievietei.

Pastāv pat tāda kā diagnoze, ko sarunvalodā angliski dēvē par Lost Penis Syndrome - tieši tulkojot – pazudušā dzimumlocekļa sindroms. Tas nozīmē, ka ilgstoša sievietes maksts atslābuma dēļ nav iespējams vaginālais orgasms. Un tas var nelabvēlīgi ietekmēt pāra seksuālās attiecības. Atjaunojot maksts tvirtumu, abi partneri atkal izjūt lielāku seksuālo baudu. Biežas problēmas rada arī tā saucamais vaginisms – stipras sāpes makstī muskuļu spazmu dēļ, kas principā nav iespējamas intīmās attiecības.

Kā notiek maksts tvirtuma atjaunošana?

Vēl pirms neilga laika, kamēr nebija izgudrotas lāzertehnoloģijas, maksts tvirtumu varēja iegūt un noturēt vienīgi, izpildot īpašus vingrinājumus vai veicot plastisko operāciju.

Rietumu kultūrā maksts vingrinājumi atšķirībā no Austrumiem nav pārāk iecienīti, tomēr tie var būt ļoti efektīvi, tikai nepieciešama liela pašdisciplīna un regulāra vingrināšanās.

Tādēļ labs risinājums, kas nav saistīts ne ar laikietilpīgu un regulāru vingrināšanos, ne ar ķirurģisku operāciju, ir lāzerprocedūras.

“Veselības centrs 4” piedāvā MonaLisa Touch procedūru ar DEKA lāzeriekārtu un FemiLift procedūru ar ALMA lāzeriekārtu. Procedūras laikā minimāli iedarbojoties uz maksts epitēliju (viegli “cauršaujot” gļotādu ar lāzera impulsiem), aktivizējās šūnu darbība, kā rezultātā atjaunojās elastīna un kolagēna šķiedras, uzlabojās apasiņošana, audu trofika un pieaug maksts tonuss. To sauc arī par fotobioloģisku efektu, kuru pie lāzerterapijas nodrošina lāzera gaisma. Lai ierosinātu fotobioloģisku efektu šūnās nav nepieciešama spēcīga lāzera jauda, tāpēc tie ir zemas intensitātes lāzer, jeb terapeitiskie lāzeri un tie ir droši. Atkārtojot procedūru 3 reizes ( ik pēc 4–5 nedēļām), sasniedzams lielisks uzlabojums. Procedūra ilgst vien 7 minūtes, tādējādi to var iekļaut parastas darba dienas plānā, jo uzreiz pēc procedūras var doties ikdienas gaitās. Procedūra noris bez anestēzijas un bez sāpēm, sieviete var izjust vienīgi siltumu komforta līmenī. Tāpat šīs lāzerprocedūras ir veicamas sievietēm jebkurā vecumā, kā arī nav kontrindicētas sievietēm pēc krūts vēža ārstēšanas.

Piepildīt sapņus, nevis ciest
Piepildīt sapņus, nevis ciest Foto: pixabay.com

Hialuronskābes filleru un PRF injekcijas intīmajā zonā

Hialuronskābes injekcijas ir piemērotas ārējo dzimumorgānu estētisko defektu novēršanai (asimetrija, novecošanās, mazs apjoms - hipotrofija, atrofija, zudis ādas tonuss u.c.), diskomforta un nepatīkamu sajūtu novēršanai (sausums, nieze, dedzināšana, sāpīga dzimumdzīve - dispareīnija, pēcdzemdību rētas starpenes rajonā pēc epiziotomijām, maksts gļotādas atrofija u.c.), dzimumdzīves kvalitātes un seksuālās baudas uzlabošanai (injekcijas erogēnajās zonās (G punktā), maksts kanāla tvirtuma atjaunošanai un sašaurināšanai gan pēc dzemdībām, gan menopauzes laikā). Uzlabojoties maksts gļotādas stāvoklim samazināsies arī tāds simptoms kā slodzes urīna nesaturēšana.

PRF injekcijas - šī progresīvā metode jau plaši tiek izmantota estētiskajā dermatoloģijā. Tagad to pielieto arī ginekoloģijā - maksts sausuma, novēršanai, pēcdzemdību diskomforta, plīsumu/iegriezumu rētu, striju mazināšanai, hronisku vulvas slimību ārstēšanai, iedarbojoties tieši uz problēmzonu.

Injekcijas pielieto arī kā papildu terapiju urīna nesaturēšanas ārstēšanai pēc lāzera procedūras. PRF ir no cilvēka paša asinīm iegūta struktūra - fibrīns, uz kura matricas koncentrējas tā sastāvā esošās šūnas - trombocīti, leikocīti, limfocīti, monocīti, neitrofīli un cilmes šūnas (no perifērās asinsrites). Tas audos piesaista augšanas faktorus, veicina to atjaunošanās procesu, stimulējot kalogēna sintēzi un audu apasiņošanu ilgtermiņā.

Procedūras laikā pēc veselības stāvokļa izvērtēšanas no vēnas tiek paņemtas asinis (aptuveni 15-30ml), tad ar centrifūgas palīdzību tiek izdalīta vērtīgā, ar trombocītiem bagātinātā struktūra. Atdalītā struktūra ar injekciju palīdzību tiek ievadīta problemātiskajās zonās. Lieliski palīdz arī vulvas leikoplakijas ārstēšanā.

Plastika sievietes intīmajam komfortam

Pārāk lielas vai neproporcionālas mazās kaunuma lūpas dzīves kvalitāti bojā ļoti daudzām sievietēm, rodas traucējumi ne tikai seksuālā dzīvē, bet arī traucē īstenot vairākus hobijus, ierobežo sporta aktivitātes, tās var viegli tikt traumētas, noberztas, nemaz nerunājot par sievietes emocionālajiem pārdzīvojumiem un diskomfortu intīmajā dzīvē.

Estētiskā ķirurģija piedāvā labu iespēju sievietēm novērst šo defektu un uzlabot labsajūtu un komfortu.

Kadrs no filmas "Dieviete"
Kadrs no filmas "Dieviete"

Operācijas laikā tiek veikta šī orgāna izmēra un nepieciešamības gadījumā proporciju korekcija. Pēc operācijas jāievēro īpaša higiēna, regulāri jāmazgājas dušā, jālieto viegli antiseptiski līdzekļi un maigi biksīšu ieliktnīši. Operētā vieta 3 - 4 dienas būs jutīga sēžot. Diegi tiks izņemti pēc 10 dienām. Vismaz 2-3 nedēļas jāatturas no sportošanas, peldēšanās, iešanas vannā un pirtī. Apmēram 2-3 nedēļas jāatturas arī no intīmajām attiecībām. Pēc operācijas rētas nepaliek, un jutība netiek ietekmēta. Operācijas ilgums: 45. min. - 1h. Notiek spinālajā vai vispārējā anestēzijā. Operācija var tikt apvienota ar ginekoloģiskajām injekcijām, tādējādi sasniedzot labāko vēlamo rezultātu vienā reizē.

Lielu diskomfortu sievietēm rada arī dažāda lieluma veidojumi, izaugumi ārējo dzimumorgānu, maksts apvidū, ko lieliski var likvidēt ar CO2 lāzeriem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu