Pie korupcijas lietā aizdomās turētajiem Lietuvas tiesnešiem atrasti € 200 000 skaidrā naudā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Pie aizdomās par korupciju turētajiem Lietuvas tiesnešiem kratīšanu laikā atrasti kopumā aptuveni 200 000 eiro skaidrā naudā, piektdien paziņojis Īpašās izmeklēšanas dienests (STT).

"Kratīšanās pie aizdomās turētajiem kopumā atrasti un atsavināti vairāk nekā 300 000 eiro skaidrā naudā, tai skaitā aptuveni 200 000 eiro pie aizdomās turētajiem tiesnešiem vien," norādīts STT paziņojumā. Konkrēti tiesneši, pie kuriem atrasta šī nauda, tajā nav minēti.

Jau ziņots, ka trešdien Lietuvā korupcijas izmeklēšanā tika aizturētas 26 personas, tostarp astoņi dažāda ranga tiesneši un pieci pazīstami advokāti. Pieciem no tiesnešiem kā drošības līdzeklis noteikts apcietinājums, vēl trīs atbrīvoti, liekot viņiem parakstīties par neizbraukšanu un nekontaktēties ar noteiktām personām.

Šai lietā aizdomās par koruptīva rakstura noziegumiem tiek turētas pavisam 28 personas, tai skaitā pieci advokāti, no kuriem viens arī atbrīvots pret parakstu par neizbraukšanu. Aizdomās tiek turēts arī Druskininku mērs Ričards Maļinausks, viņa padomnieks Aivars Kadzjausks, par kontrabandas karali Lietuvā dēvētais Viļus Karaļus, kas šobrīd jau tiek tiesāts par cigarešu kontrabandu sevišķi lielā apmērā, un citas personas.

Apcietinājums šai lietā noteikts kopumā 19 aizdomās turētajiem, bet šie spriedumi ir pārsūdzami.

Kā norādījis Īpašās izmeklēšanas dienests, aizturētie tiek turēti aizdomās par vidēji smagiem un smagiem noziegumiem sadarbojoties vai darbojoties organizētās grupās. Lietas epizodes ietver tiesnešu uzpirkšanas gadījumus, kā arī "iespējamu personas ietekmēšanu, lai tā par atlīdzību naudā uzņemtos citas personas vainu un izciestu sodu par nelikumīgu ļoti liela kokaīna apjoma glabāšanu".

Pēc prokuratūras sniegtajām ziņām, atsevišķu kukuļu summa bijusi no tūkstoša līdz 100 000 eiro.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, STT darbinieki divu dienu laikā nopratinājuši jau vairāk nekā 40 lieciniekus, tai skaitā pāri par 20 tiesnešu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu