Peiners pirms došanās uz izlasi gūst 13 punktus pret Eirolīgas līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbolists Žanis Peiners piektdien guva 13 punktus ULEB Eirolīgas 23.kārtas spēlē, viņa pārstāvētajai Stambulas "Dariššafaka Tekfen" komandai ciešot zaudējumu.

"Dariššafaka Tekfen" divu Stambulas komandu duelī savā laukumā ar rezultātu 75:97 (12:26, 23:20, 13:27, 27:24) piekāpās Eirolīgas līderei Stambulas "Fenerbahce Beko".

Pēc šīs spēles Peiners dosies uz Podgoricu, kur svētdien pievienosies Latvijas izlasei pirms 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas izšķirošās spēles ar Melnkalni.

Piektdien rēzeknietis laukumā bija 20 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no četriem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un visus astoņus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica četras rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja sešas piezīmes, tikdams pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 14 punktiem bija Maikls Ēriks, bet pretiniekiem 16 punktus guva Marko Guduričs un Bobijs Diksons.

Jānis Strēlnieks ceturtdien iemeta 14 punktus, kamēr viņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas vienība Pirejas "Olympiakos" izbraukumā ar rezultātu 65:75 piekāpās Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas.

Tikmēr kārtējo zaudējumu ceturtdien piedzīvoja Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife", kas izbraukumā ar rezultātu 85:107 atzina Krievijas granda Maskavas CSKA pārākumu. Arī citi Latvijas basketbolisti ceturtdien laukumā nedevās. Dairis Bertāns no rezervistu soliņa noraudzījās maču, kurā viņa pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" savā laukumā ar 87:83 uzvarēja Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas. Citviet divu Spānijas komandu duelī Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa" savā laukumā ar rezultātu 77:67 pieveica Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kuras pieteikumā šoreiz nebija Artūra Kuruca.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 20 uzvarām 23 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 18 panākumiem 23 cīņās seko Maskavas CSKA, bet čempione Madrides "Real" guvusi 17 uzvaras 22 mačos. Aiz pirmā trijnieka ar 15 panākumiem 23 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes", kam ar 14 uzvarām seko Barselonas "Lassa", bet tālāk ar 12 panākumiem ir Pirejas "Olympiakos" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Astotajā vietā ar 11 uzvarām 22 mačos ir Minhenes "Bayern", bet tikpat panākumu 23 cīņās ir Vitorijas "Kirolbet Baskonia" basketbolistiem.

Savukārt Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie trim panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu