Šķēle: Nākamajā mačā būs Eirolīgas džeki, kuri ir pieraduši spēlēt pie pilnām tribīnēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvija vīriešu basketbola izlasei piektdien spēles sākums pret Spānijas valstsvienību varbūt neizdevās tamdēļ, ka arēnā pilnās skatītāju tribīnes tomēr radījušas nelielu stresu, pēc mača atzina Aigars Šķēle.

Vairāk nekā 10 000 skatītāju klātbūtnē Latvijas izlase piektdien savā laukumā ar rezultātu 62:67 piekāpās Spānijas valstsvienībai.

Līdz ar to galvenā trenera Arņa Vecvagara vadītajai komandai pirmdien Melnkalnē būs nepieciešama uzvara ar 10 punktu pārsvaru, lai izcīnītu ceļazīmi uz Pasaules kausu.

Šķēle uzskata, ka spēles galotnē izšķirošā brīdī Sebass Saiss par ātru pēc soda metiena izpildīšanas pārkāpa līniju un devās cīņā par atlēkušo bumbu, taču tiesneši noteikumu pārākumu nefiksēja.

"Pietrūka veiksme. Uzskatu, ka bumba bija jādod mums. Saiss meta sodiņu un uzreiz skrēja pakaļ atlēkušai bumbai. Domāju, tiesneši nepamanīja to. Viss varēja izvērsties savādāk," pēc mača sacīja Šķēle.

Mača gaitā Spānijas izlase ieguva pat 19 punktu pārsvaru, taču otrajā puslaikā laukuma saimnieki spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, sarūpējot aizraujošu spēles galotni.

"Sākumā iznācu laukumā un kaut kā nevarēju iejusties spēlē - varbūt bija neliels stress, ka bija pilna arēna un tik ļoti svarīga spēle uz mūsu pleciem. Pēc tam atvēros, centos izbaudīt spēli - tas ir basītis (basketbols), to spēlēt ir forši. Katrā spēlē cenšos izbaudīt basketbolu," atzīmēja Šķēle.

Latvijas izlase šajā mačā netrāpīja pirmos 15 izpildītos tālmetienus. 

"Bija problēma, ka mēs sākumā nemaz brīvus metienus neizpildījām. To vietā mēs izpildījām sarežģītus metienus, kurus netrāpījām, tāpēc pazuda pārliecība. Vajadzēja spēlēt drošāk - mēs esam metēju tauta. Brīvās pozīcijās mums ir jāmet."

Latvijas izlases rindās Šķēle bija rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem, kā arī viņš izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

"Mēs brīžiem varbūt pārāk daudz kaut ko domājām. Mums vienkārši vajadzēja iet un darīt, nevis minstināties. Vismaz ir prieks, ka otrajā puslaikā saņēmāmies."

Nākamā un izšķirošā spēle Pasaules kausa kvalifikācijā Latvijas izlasei būs pirmdien Podgoricā.

Komandai varēs palīdzēt pieci Eirolīgas klubu spēlētāji - Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Dairis Bertāns, Rolands Šmits un Žanis Peiners.

"Nākamajā mačā būs savādāks sastāvs - palīdzēs Eirolīgas džeki, kuri ir pieraduši spēlēt pie pilnām tribīnēm. Es domāju, ka visam jābūt kārtībā," piebilda Šķēle.

Izbraukumā uz Melnkalni komanda dosies ar 12 spēlētājiem, taču sastāvs tiks paziņots vēlāk.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu