Tramps nominē vēstnieci Kanādā ASV vēstnieka ANO amatam (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kelija Naita
Kelija Naita Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja, ka viņš nominē ASV vēstnieci Kanādā Keliju Naitu Kraftu ASV vēstnieka ANO amatam, kurā viņa nomainīs Nikiju Heiliju.

"Kelija ir paveikusi izcilu darbu, pārstāvot mūsu Nāciju, un es nešaubos, ka viņas vadībā mūsu Valsts būs pārstāvēta visaugstākajā līmenī," Tramps rakstīja tviterī, paziņojot par savu izvēli.

Krafta tika nominēta nedēļu pēc tam, kad Trampa iepriekš izraudzītā kandidatūra ASV vēstnieka ANO amatam – ASV Valsts departamenta preses sekretāre Hetera Nauerte – paziņoja, ka nolēmusi nepretendēt uz šo amatu. Kritiķi norādīja, ka 49 gadus vecajai Nauertei nav pietiekamas pieredzes diplomātijā, lai uzņemtos tik augstu amatu.

Iepriekšējā ASV vēstniece ANO Nikija Heilija oktobrī, neminot iemeslus, paziņoja par demisiju, un atstāja amatu 31.decembrī.

Tramps bija apsvēris šim amatam arī ASV vēstnieka Vācijā Ričarda Grenela un bijušā ASV Senāta kandidāta Džona Džeimsa kandidatūras, bet domājams, ka Kraftas kandidatūrai ir vislabākās izredzes tikt apstiprinātai Senātā.

Kraftas kandidatūru atbalsta Senāta republikāņu vairākuma līderis Mičs Makonels, valsts sekretārs Maiks Pompeo un nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons.

Krafta bija ASV delegācijas ANO Ģenerālajā asamblejā locekle prezidenta Džordža Buša jaunākā administrācijā. Kā ASV vēstniece Kanādā viņa sekmēja jaunā ASV, Meksikas un Kanādas tirdzniecības līguma noslēgšanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu