Venecuēlā militāristi atklāj uguni uz cilvēkiem, kas mēģina nepieļaut robežas slēgšanu (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Palīdzības sniegšana Venecuēlas militāristu apšaudē cietušam cilvēkam
Palīdzības sniegšana Venecuēlas militāristu apšaudē cietušam cilvēkam Foto: @GEDV86

Venecuēlas armija atklājusi uguni uz savas valsts civiliedzīvotājiem, kas mēģinājuši atstāt atvērtu robežas posmu starp Venecuēlu un Brazīliju, lai saglabātu iespēju saņemt no kaimiņvalsts humāno palīdzību. Saskaņā ar jaunākajām ziņām, šajā apšaudē divi cilvēki nogalināti, bet 14 ievainoti.

Laikraksts The Washington Post vēsta, ka četri cietušie guvuši dzīvībai bīstamus ievainojumus. Uzreiz pēc šā incidenta kāda vietējo iedzīvotāju grupiņa netālu no robežas aizturējusi Venecuēlas armijas ģenerāli Hosē Migelu Montoiju, kurš ir atbildīgs par uzbrukumu neapbruņotajiem cilvēkiem.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs aicinājis nepieļaut vardarbības eskalāciju 23.februārī, kad plānota ASV humānās palīdzības kravas piegāde Venecuēlai. 22.februāra rītā pašpasludinātais Venecuēlas prezidenta pienākuma izpildītājs un opozīcijas līderis Huans Gvaido sociālajā tīklā tviter publicēja „pavēli” atļaut iebraukt valstī kravas automašīnām ar humānās palīdzības kravām.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu