Maskavas konservatorijā izcēlies ugunsgrēks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šorīt vienā no Maskavas konservatorijas ēkām ir izcēlies ugunsgrēks. Radio stacija „Echo Moskvi” ziņo, ka notiekuma vietā strādā ugunsdzēsēji un ar atklātu liesmu ēka vairs nedeg, taču no logiem turpina celties dūmi. Ugunsgrēks izcēlies Maskavas konservatorijas piebūvē, kur notiek remonti, bet konservatorijas galveno ēku liesmas nav skārušas. Ugunsgrēka skartā ēka ir būvēta 1890.gadā un agrāk tajā atradās baznīcas dziedāšanas skola un simfoniskā orķestra, kā arī kora diriģēšanas fakultāte.

Krievijas ārkārtas situāciju ministrija ziņo, ka pie Maskavas konservatorijas ēkas strādā aptuveni 30 ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigādes un 15 specializētās tehnikas vienības, bet no ēkas trešā un ceturtā stāva logiem joprojām ceļas dūmi. Ugunsgrēkam piešķirta otrā sarežģītības pakāpe, jo ēkas bēniņu un jumta pārklājuma telpās bija ļoti stiprs sadūmojums, taču pašlaik jau ir zināms, ka bažas par ugunsgrēka plašāku izplatību nav piepildījušās. Provizoriskās ziņas liecina, ka cietušo šajā ugunsgrēkā nav.

Maskavas konservatorijas galveno ēku ugunsgrēks nav skāris. Pie degušās piebūves redzams baneris, kas vēsta, ka tajā notiek remonts. 2016.gadā šī konservatorijas ēka tika atzīta par federālas nozīmes kultūras pieminekli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu