Bendika par mata tiesu kvalificējas EČ iedzīšanai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vadošā dāmu biatloniste Baiba Bendika sestdien Baltkrievijā ierindojās vien 55.vietā Eiropas čempionāta 7,5 kilometru sprinta distancē, vien ar grūtībām kvalificējoties iedzīšanai.

Par Eiropas čempioni sprintā tikmēr kļuva zviedriete Mona Brorsone, kura šaušanā bija nekļūdīga un finišu sasniedza pēc 19 minūtēm un 374 sekundēm. Viņa noslēgumā par 37,5 sekundēm apsteidza vienu kļūdu pieļāvušo krievieti Jekaterinu Jurlovu-Perhtu, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viena Zviedrijas pārstāve Hanna Ēberga.

Savukārt Bendika ugunslīnijā nesašāva četrus mērķus un finišēja teju trīs minūtes aiz uzvarētājas. Katrā no abām šaušanām latviete pieļāva pa divām kļūdām.

Pirms tam sestdien Andrejs Rastorgujevs, pieļaudams kļūdu noslēdzošajā šaušanā, izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionāta desmit kilometru sprinta sacensībās.

Svētdien šis Eiropas čempionāts noslēgsies ar sacensībām iedzīšanā.

Kā ierasts Eiropas čempionātos, arī šoreiz Vecā kontinenta meistarsacīkstēs nestartē vairāki pasaules vadošie biatlonisti.

Rastorgujevs ir divkārtējs Eiropas čempions - 2014.gadā viņš triumfēja individuālajā distancē, bet pērn tika pie zelta sprintā. Tāpat alūksnieša kontā ir pa vienai bronzas medaļai sprintā un iedzīšanā.

Pēc tam biatlonisti dosies uz Estešundu, Zviedrijā, kur no 7. līdz 17.martam norisināsies pasaules čempionāts, bet nedēļu vēlāk Oslo tiks noslēgta Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu