Kamaniņu braucēja Aparjode izcīna ceturto vietu PK posmā Sočos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas jaunā kamaniņu braucēja Kendija Aparjode sestdien izcīnīja ceturto vietu Sočos notiekošā Pasaules kausa (PK) izcīņas pēdējā - devītā - posma sacensībās.

No pārējām Latvijas kamaniņu braucējām pieredzējusī Elīza Cauce bija desmitajā vietā, kamēr Ulla Zirne palika 14.pozīcijā.

Savukārt par sacensību uzvarētāju kļuva Pasaules kausa ieguvēja Natālija Geizenbergere no Vācijas, kura summā par 0,153 sekundēm apsteidza krievieti Viktoriju Demčenko. Trešā, no līderes atpalikdama 0,329 sekundes, bija vēl viena vāciete Dajana Eitbergere.

Tikmēr ceturtā bija Aparjode, kura uzvarētājai piekāpās par 0,343 sekundēm.

Jau pēc pirmā brauciena 22 gadus vecā Aparjode bija ceturtajā vietā - abus braucienus viņa veica stabili un reāli cīnījās par medaļām, kas gan šoreiz palika 0,014 sekunžu attālumā.

Tikmēr desmitajā vietā palikusī Cauce no uzvarētājas atpalika par 0,679 sekundēm. Pēc pirmā brauciena viņa bija dalītā astotajā vietā, bet otrais brauciens viņai iesākās veiksmīgi, tomēr tā izskaņā tika pieļauta rupja kļūda, kas lika uzrādīt tikai 11.laiku un summā ierindoties desmitajā pozīcijā.

Otrais brauciens krietni labāks padevās Zirnei, kura pēc pirmā brauciena bija vien 18.vietā. Otrajā piegājienā viņa pamanījās uzrādīt piekto labāko rezultātu, kas summā ļāva pakāpties uz 14.pozīciju.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderei Geizenbergerei ir 982 punkti, kamēr ar 761 punktu seko vēl viena vāciete Jūlija Taubica, kura sestdien bija piektā. Cauce ar 441 punktu ir astotā, kamēr Aparjode ar 359 punktiem ir desmitajā vietā, bet divas pozīcijas zemāk ar 323 punktiem ir Zirne.

Vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods, Riks Kristens Rozītis, Inārs Kivlenieks un Artūrs Dārznieks.

Pasaules kausa posms noslēgsies svētdien, kad būs mači vīriešiem, Sprinta kauss un komandu stafete.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu