"KPV LV" iecerējusi izveidot partijas domi (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: Evija Trfanova/LETA

Plašākai iesaistei lēmumu pieņemšanā "KPV LV" iecerējusi izveidot partijas domi, kurā būs pārstāvēti arī Saeimas deputāti.

Kā šodien partijas biedru sapulcē, kurā nebija kvoruma, pavēstīja tās līderis Artuss Kaimiņš, domē lēmumus pieņemtu partijas deputāti, kas būtu pārstāvēti Saeimā, pašvaldībās un Eiropas Parlamentā, kā arī atbildīgo jomu darba grupu un nodaļu vadītāji.

Domes uzdevums būs apstiprināt kandidātus un programmu visām vēlēšanām, kā runāt par problēmu risināšanu, kā arī jākomunicē ar sabiedrību. Līdz ar to valdei "kā terminatoriem vai kiborgiem" nebūtu jālemj par visiem jautājumiem, skaidroja politiķis.

Tāpat paredzēts noteikt, ka uz valdi var kandidēt biedri, kas partijā ir vismaz trīs gadus, kā arī paplašināt Ētikas komisiju no trīs uz pieciem locekļiem.

Par šiem jautājumiem paredzēts lemt atkārtoti sasauktajā biedru sapulcē, ko paredzēts sasaukt nākamo divu nedēļu laikā.

Partijas pārstāvji šodien arī sniedza ziņojumu, ko ir darījuši, lai palīdzētu Aināram Kadišam, kurš ar telti sarīkojis protesta akciju pretī Ministru kabinetam.

Viena no biedrēm pasākuma laikā vēlējās uzdot kādu jautājumu, taču Kaimiņš paziņoja, ka jautājumu sadaļa šodien netiks atvērta. Vaicāts, vai tas netika darīts, lai neparādītos biedru kritika par "KPV LV" vadības rīcība, Kaimiņš atbildēja noraidoši, skaidrojot kā situācijā, kad sanāksmei nav kvoruma, tas nebija plānots. Atvērtā mikrofona iespēja būšot drīzumā sasaucamajā atkārtotajā partijas sanāksmē.

Šajā sanāksmē arī varētu tikt spriests par kandidātiem uz Eiropas Parlamentu.

Kaimiņš arī solīja attīrīt partijas rindas norādot, ka Ētikas komisijas uzdevums būs vērtēt gadījumus, kad biedri izturas nievājoši pret partiju.

Kā ziņots, šodien sasauktajai partijas "KPV LV" biedru sapulcei nebija kvoruma, tāpēc tiesiski tā nebija lemtspējīga. Divu nedēļu laikā paredzēts sasaukt jaunu biedru sapulci.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu