Zīle: Eiropā vēlamies darīt mazāk, bet labāk (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Zīle
Roberts Zīle Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropā vēlamies darīt mazāk, bet labāk, šodien žurnālistiem sacīja Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu saraksta līderis, EP deputāts Roberts Zīle.

Viņš uzsvēra, ka VL-TB/LNNK Eiropā iestāsies par Eiropas Savienību kā neatkarīgu valstu sabiedrību, atsakoties no "vecās Eiropas" idejām, kuras aizstāv Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, proti, Zīle vēlas, lai ES darītu mazāk, bet labāk.

Pēc EP deputāta paustā, šīs parlamenta vēlēšanas būs svarīgas, jo mainīšoties parlamenta struktūra, kurā tradicionālās partiju grupas zaudēs vairākumu. Zīle prognozēja, ka daudzi izvēlēsies labēji noskaņoto politiku, tomēr izaicinājums varētu būt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam simpatizējošu spēku nonākšana parlamentā.

Zīle sacīja, ka darīs visu, lai EP politiskie spēki, kuri atbalsta Putinu, nebūtu spēcīgi.

Vērtējot VL-TB/LNNK izredzes EP vēlēšanās, Zīle norādīja, ka apvienība sev vēlētos trīs mandātus. Patlaban VL-TB/LNNK Eiropas Parlamentā pārstāv tikai Zīle.

Kā ziņots, Nacionālās apvienības EP vēlēšanu saraksta līderi būs EP deputāts Zīle, kultūras ministre Dace Melbārde, kā arī žurnālists Ansis Pūpols.

EP vēlēšanas notiks maijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu