Jauniešu sacensībās monobobslejā Beķerniecei 4. vieta Kēnigszē trasē (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Kehris/bobslejs.lv

"Omega" Jauniešu sacensībās labus rezultātus turpina uzrādīt Latvijas monobobslejiste Loreta Beķerniece, kura sestdien notikušajās sacensībās Vācijas trasē Kēnigszē izcīnīja 4. vietu. 

Uzvarēja Viktorija Čerņanska no Slovākijas, otrajā vietā atstājot Georgetu Popescu no Rumānijas, bet trijnieku noslēdza Maja Vagnera no Vācijas.

Puišu konkurencē Gustavs Ekmanis izcīnīja 11. vietu, bet Mārtiņš Ozols - 16. vietu. Jāatzīmē, ka abi Latvijas pārstāvji šajā grupā ir vieni no jaunākajiem. Uzvaras laurus plūca Fabians Gislers no Šveices, otrais - rumānis Andrejs Roberts Nica, bet trešais - Kventins Sanzo no Lihtenšteinas.

"Kopumā mēs bijām prom no mājām trīs nedēļas. Jauniešiem tika, varētu teikt "trieciendeva no bobsleja", jo iepriekš neviens nebija ne redzējis, ne braucis, redzējis varbūt tikai televīzijā. Nav tas maigākais sporta veids, bet visi turējās godam.

Pirmo nedēļu bijām šeit pat Kēnigszē, kas ir tehniski sarežģīta trase. Pirmā nedēļa mums bija tikai treniņiem. Trase ir diezgan piņķerīga un iesācējiem ne viss bija pa spēkam. Gāja visādi, bija kritieni, bet kopumā - cepuri nost! Tad nedēļu bijām Sanktmoricā, Šveicē, kur pagājušajā nedēļā notika pirmās sacensības, un šonedēļ atkal atgriezāmies Vācijā. Tagad jau vairs nav jādomā "vai nobrauks", bet gan "cik ātri nobrauks", kas ir pats labākais.

Šajā kompānijā esam jaunākie - mūsu puišiem ir 14 gadi, Loretai tikko palika 15 gadi, bet pārējie sacensību dalībnieki ir 16 līdz 17 gadus veci.

Mūsu jaunieši gatavojas, lai varētu pārstāvēt Latviju nākamajā gadā jaunatnes olimpiādē, kas notiks Lozannā, bet renes sporta veidu pārstāvji sacentīsies Sanktmoricā," norādīja treneris Daumants Dreiškens. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu