Petraviča: demogrāfiskās situācijas uzlabošanai Latvijā nav vienas universālas formulas (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Demogrāfiskās situācijas uzlabošanai nav vienas universālas formula, un nav arī vienas ministrijas spēkos šo problēmu kopumu atrisināt, intervijā aģentūrai LETA sacīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Iepriekš no partijas "KPV LV" izskanējusi vēlme panākt, ka līdz 2050.gadam Latvijā dzīvo 2,5 miljoni Latvijas pilsoņu. Uz jautājumu, kā to panākt, ministre norādīja, ka jautājumi, kas saistīti ar sabiedrības ataudzi, ir ļoti sarežģīti, bet eksistenciāli svarīgi.

Petraviča sacīja, ka šajā jautājumā jāņem vērā vairāku aspektu summa. "Protams, ir jāturpina darbs pie ģimeņu finansiālo atbalsta mehānismu pilnveidošanas. Vienkāršāk sakot, ģimenēm, kas domā par bērnu radīšanu, ir jābūt skaidrībai, ka vismaz daļēji valsts viņiem palīdzēs materiāli," norādīja politiķe.

Vienlaikus viņa sacīja, ka, pēc demogrāfijas pētnieku paustā, valsts pabalsti ģimenes plānošanā ir svarīgs aspekts, taču nav noteicošais. Petraviča sacīja, ka, plānojot ģimenes pieaugumu, topošie vecāki ņem vērā arī savas karjeras iespējas, veselības aprūpes kvalitāti un pieejamību, kā arī bērnudārzu pieejamību.

Labklājības ministre ir pārliecināta, ka demogrāfijai jābūt visas sabiedrības un valdības prioritātei, tāpēc katrai ministrijai jādod savs pienesums.

Petraviča norādīja, ka ir nepieciešams, lai Latvijā dzimtu pēc iespējas vairāk bērniņu, tomēr esot skaidrs, ka tikai ar jaundzimušajiem šos 2,5 miljonus nevar nesasniegt. Šī iemesla dēļ vēl viens ļoti būtisks aspekts ir no Latvijas aizbraukušo reemigrācijas iespējas, kas saistīts ar valsts ekonomisko izaugsmi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu