Izvadīts modes karalis Karls Lāgerfelds (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video/Reuters

Modes pasaule 19. februārī iegrima skumjās, jo no pasaules astoņdesmit piecu gadu vecumā atvadījās modes karalis, "Chanel" modes nama radošais direktors, kā arī "Fendi" zīmola kolekciju veidotājs, modes fotogrāfs Karls Lāgerfelds. Kādas tad bija bēres personai, ko zināja visas pasaules skaistākās modeles un modes industrijas magnāti? 

Kā izrādās pavisam klusas un nelielas. Karls, kurš zaudēja cīņā ar vēzi, jau bija izplānojis kādu vēlas šo dienu. Viņš lēma par labu kremācijai un atvadās vēlējās redzēt tikai tuvākos cilvēkus. Nekādas bēru ceremonijas - bija viņa vēlme. 

Atvadīšanās notika 22. februārī Nanterā - 11 km uz ziemeļrietumiem no Parīzes centra.

Karlu izvadīja klasiskā melnā zārkā, arī viesi bija tērpušies pēc bēru etiķetes - melnās krāsas apģērbā. Daudzi bija piemeklējuši tieši modes nama "Chanel" apģērbus.

Karla vēlme bija viņa pelnus samaisīt kopā ar viņa mīļotās mātes pelniem. Tāpat, kad viņa kaķenīte aizies no dzīves, viņš vēlas, lai arī viņas pelnus samaisa kopā ar viņa. 

Atvadīties no tuvākajiem Lāgerfelda cilvēkiem bija ieradies arī viņa krustdēls - 11 gadus vecais Hadsons, kurš  ir vecākais dēls modeļa Breda Kroniga ģimenē. 

Iepazīsties ar Lāgerfelda mantinieku - krustdēlu Hadsonu Kronigu

Ardievas bija ieradusies arī teikt "Vogue" galvenā redaktore Anna Vintūra, Karla labā roka Amanda Harleka, Monako princese Karolina un viņas meita Šarlote. 

Foto: Reuters/ScanPix

Lāgerfelds dzimis 1933. gada septembrī Hamburgā, Vācijā. 1983. gadā Lāgerfelds tika iecelts par "Chanel" modes nama radošo direktoru un palika tam uzticīgs līdz pat pēdējai dzīves dienai. Tāpat Lāgerfelds radīja kolekcijas modeļus itāļu somu un apavu zīmolam "Fendi".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu