Rīgas dome "atmet atpakaļ" Rīgas enerģētikas aģentūras 2019. gada budžetu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiro centi. Ilustratīvs attēls
Eiro centi. Ilustratīvs attēls Foto: SIPA/Scanpix

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja lēmusi atdot uzlabošanai pašvaldības uzņēmuma "Rīgas enerģētikas aģentūra" (REA) sagatavoto 2019. gada budžetu.

REA izstrādātos budžeta priekšlikumus par neatbilstošiem atzinusi Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja, jo vairākas pozīcijas tajā aprēķinātas 12 mēnešu laika periodam, lai gan realitātē pašvaldības budžets šogad varētu tikt dalīts vien uz astoņiem mēnešiem. Tā rezultātā budžeta projekts nodots pilnveidei, lai nodrošinātu reālu nepieciešamās summas pieprasījumu.

Kopumā REA budžets tika plānots 3,39 miljonu eiro apmērā, kas, salīdzinot ar 2018.gadu, ir pieaugums par 2,65 miljoniem eiro. Divus miljonus no papildus lūgtās summas REA iecerējusi novirzīt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumiem un dzīvojamo māju atjaunošanai 2019.gadā.

151 412 eiro no papildu lūgtās naudas aģentūra iecerējusi novirzīt trīs jauna štata vietu izveidei, kā arī pašreizējo darbinieku atalgojuma paaugstināšanai un piemaksu nodrošināšanai. 200 000 eiro lūgti juridisko pakalpojumu izdevumu, kas saistīti ar REA pamatdarbību, nodrošināšanai, vēl 200 000 eiro - realizējamo energoefektivitātes pasākumu būvuzraudzībai, bet 120 000 eiro - reklāmas pakalpojumiem, lai veicinātu REA atpazīstamību.

Pēc REA pārstāvju paustā, realizējot līdzfinansējuma programmu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanai, REA darbinieku pienākumu skaits ir palielinājies vairākas reizes un uzņēmuma nepieciešamas ne vien jaunas darba rokas, bet arī veidi kā motivēt pašreizējos darbiniekus. Pēc REA paustā, darbinieku darba apjoms esot milzīgs un aģentūrai nepieciešams piesaistīt papildus cilvēkus ar zināšanām jurisprudencē, ekonomikā un citām darba tirgū pieprasītām nozarēm. Patlaban aģentūrā strādā astoņi cilvēki.

REA galvenie darbības virzieni ir energoapgādes un energoefektivitātes ilgtermiņa koncepciju un programmu izstrāde un aktualizēšana, līdzekļu piesaiste energoapgādes un energoefektivitātes jautājumu risināšanai no dažādiem investīciju fondiem nacionālā un starptautiskā līmenī, ēku energosertificēšana un ēku energoauditu organizēšana, kā arī sabiedrības informēšana, konsultēšana un apmācība par enerģijas patēriņa samazināšanas jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu