Latvijas basketbolisti dosies atbildīgajā kaujā pret Melnkalni

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases basketbolisti - Ingus Jakovičs, Mārtiņš, Meiers, Ronalds Zaķis, Aigars Šķēle
Latvijas izlases basketbolisti - Ingus Jakovičs, Mārtiņš, Meiers, Ronalds Zaķis, Aigars Šķēle Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien Podgoricā aizvadīs 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra noslēdzošo spēli, izbraukumā spēkojoties ar Melnkalnes valstsvienību.

Lai izcīnītu ceļazīmi uz prestižo turnīru, Latvijas basketbolistiem nepieciešama uzvara ar vismaz 9 punktu pārsvaru, pretējā gadījumā Pasaules kausam kvalificēsies Melnkalne.

Spēle notiks "Morača" sporta centrā, kura ietilpība ir aptuveni 6000 skatītāju. Mača sākums paredzēts plkst. 20.00 pēc Latvijas laika (plkst. 19. pēc vietējā laika).

 "Morača" sporta centrs
 "Morača" sporta centrs Foto: TVNET

Latvijas izlases delegācijai līgumreisā svētdien līdzi devās arī aptuveni 60 līdzjutēji un 20 mediju pārstāvji. Lidojuma laikā un arī Podgoricas lidostā vēl pirms pasu kontroles fani skaļā balsī skandēja saukļus un dziedāja dziesmas.

Līdzi ir paņemta dažāda veida fanu atribūtika, tostarp arī bungas. Izlasi atbalstīt Podgoricā ieradies arī viens no Latvijas zināmākajiem sporta līdzjutējiem Jurčiks Ragana.

Jurčiks Ragana
Jurčiks Ragana Foto: Jānis Škapars/TVNET

Abu komandu iepriekšējā duelī, kas risinājās pērn 29. novembrī Rīgā, Latvijas basketbolisti piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 75:84. Mājiniekiem rezultatīvākais spēlētājs ar 27 punktiem bija Mārtiņš Meiers.

Savukārt viesu labā 22 punktus iemeta Bojans Dubļevičs ("Valencia Basket", Spānija), bet ar 19 punktiem atzīmējās naturalizētais amerikānis Dereks Nīdhems ("Monaco", Francija). Sagaidāms, ka abi šie spēlētāji dosies laukumā arī pirmdien.

Atšķirībā no iepriekšējā mača pret Melnkalni, šoreiz Latvijas izlases sastāvu pastiprinājuši pieci spēlētāji no Eirolīgas klibiem - Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits un Žanis Peiners.

Latvijas izlasei nācās iztikt bez Eirolīgas spēlētājiem pagājušajā piektdienā, kad savā laukumā ar rezultātu 62:67 tika atzīts Spānijas pārākums. Tikmēr Melnkalne izbraukumā Kijevā atspēlējās no -19 un uzveica Ukrainu ar 76:74.

Mačā pret ukraiņiem Melnkalnes valstsvienības sastāvā rezultatīvākais bija Nīdhems, kurš guva 26 punktus, bet Dubļevičs pievienoja 11 punktus.

Gan izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars, gan komandas kapteinis Jānis Blūms svētdien pēc treniņa uzsvēra, ka šie divi spēlētāji Melnkalnes izlasē ir sevišķi rūpīgi jāsedz. 

Latvijas izlase Podgoricā ieradusies 13 spēlētāju sastāvā, taču spēlei var pieteikt tikai 12 basketbolistus. Svētdien vakarā pēc treniņa tika paziņots, ka mačam netiks pieteikts Ronalds Zaķis.  

 

Eiropas zonā noskaidrotas 11 no 12 komandām, kuras spēlēs Pasaules kausā - Čehija, Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Lietuva, Polija, Krievija, Serbija, Spānija un Turcija.

Līdz ar to Latvija un Melnkalne savā starpā sadalīs pēdējo ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. 

Kvalifikācijas turnīrā Eiropas zonā kopumā startēja 32 valstsvienības.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs no 31. augusta līdz 15. septembrim risināsies Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu